Čez ograjo v smrt

Prehude poškodbe so bile včeraj dopoldne kljub hitri pomoči reševalcev in gasilcev usodne za komaj 24-letno voznico iz Zidanega Mosta. Iz Sečovelj naj bi se proti Luciji peljala v službo, v dolgem levem ovinku pred bencinskim servisom zdrsnila s ceste na ograjo in z avtom poletela v bližnje drevo. Voznico so v bolnišnico odpeljali še živo, umrla je uro kasneje.

Sledi gum pričajo, da je voznica pred trkom silovito zavirala, 
kljub temu pa jo je z ograje odbilo v bližnja drevesa. Foto: Ppp Koper
Sledi gum pričajo, da je voznica pred trkom silovito zavirala, kljub temu pa jo je z ograje odbilo v bližnja drevesa. Foto: Ppp Koper

SEČA > Nesreča se je zgodila včeraj pet minut pred deveto uro dopoldne. Iz smeri Sečovelj je takrat po cesti s svojim avtom s celjskimi registrskimi oznakami proti Luciji vozila 24-letna voznica iz Zidanega Mosta. Peljala naj bi se v službo. Očitno je v zadnji dolgi levi ovinek pred bencinskim servisom pripeljala prehitro, tako da jo je tik ob izteku ovinka začelo nositi v desno. Zaradi tega je zadnjih 20 metrov silovito zavirala, žal pa je bilo takrat že prepozno.

Z avtom je zapeljala na začetek odbojne ograje, ki je na njen avto deloval kot skakalnica. Avto je poletel v zrak, se v zraku obrnil za 180 stopinj in nato z voznikovimi vrati silovito trčil v bližnje drevo. Ko je padel na tla, se je še prevrnil na streho.

Na kraj so kmalu prihiteli zdravstveni reševalci in gasilci koprske gasilske brigade, ki so se trudili voznico čim prej spraviti iz vozila, vendar so že poškodbe njene glave nakazovale, da bo z njo zelo hudo. V avtu je bila sicer pripeta z varnostnim pasom, očitno pa je med obračanjem in ob trku v drevo nekam udarila z glavo. Ko so jo uspeli rešiti iz objema pločevine, so jo reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, od koder so uro kasneje sporočili, da je žal umrla.

Zaradi različnih informacij so gasilci na kraju nesreče v avtu in okolici iskali tudi domnevnega otroka, ki naj bi se vozil z njo, vendar se je informacija k sreči izkazala za napačno. Kmalu po trku je na kraj dogodka prihitel tudi njen fant, ki je povedal, da je bila v avtu sama.

Osem gasilcev koprske brigade je nato avto dvignilo na cesto, cestarji pa so pospravili razdejanje. Nesrečna mlada voznica je enajst letošnja žrtev na cestah koprske policijske uprave.

DANIJEL CEK


Najbolj brano