Cestarji so jim rešili življenja

Če pred nekaj leti cestarji ne bi odžagali treh velikih dreves ob križišču za Rožice, se osemletna deklica in njena starša včeraj ne bi celo nasmejala, ko ji je gasilec podaril plišastega medvedka. Njena mama je z avtom zapeljala s ceste, naravnost čez tri nizko odrezane panje, nato pa so se z avtom večkrat prevrnili.

Albanska družina je včeraj zjutraj pri Materiji imela srečo, da so cestarji pred leti odžagali drevesa Foto: Danijel Cek
Albanska družina je včeraj zjutraj pri Materiji imela srečo, da so cestarji pred leti odžagali drevesa Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Albanska družina z Reke se je včeraj malo po osmi uri zjutraj z avtom italijanske registracije peljala proti Kozini, ko je 36-letna voznica pri odcepu za Rožice zaradi prehitre vožnje izgubila nadzor nad vozilom. V levem ovinku je zapeljala s ceste, prevozila tri nizko odrezane drevesne panje in končala na travniku, kjer se je avto večkrat prevrnil. Ustavil se je tik nad robom doline. Če bi se še enkrat obrnil, bi z družino vred pristal na dnu doline, ki je s ceste ni moč videti.

Ob nesreči pri Materiji smo opazili lepo gesto gasilca, ki je osemletni deklici podaril v gasilsko uniformo oblečenega plišastega medvedka. Rahlo opraskana deklica je najprej začudeno pogledala, potem pa se nasmejala in ga tesno stisnila k sebi. Prizoru sta se nasmejala tudi njena mama in oče ter drugo sorodstvo, ki je očitno vozilo za njimi.

Voznica in njen 41-letni mož sta se iz avta uspela sama rešiti, nato pa sta rešila še osemletno hčerko. Na kraj nesreče so v nekaj minutah prihiteli matarski gasilci, ki so oskrbeli ponesrečence in zavarovali prizorišče, za njimi so se pripeljali še gasilci sežanskega zavoda, sežanski zdravstveni reševalci pa so nato vse odpeljali v bolnišnico. Od tam so sporočili, da so vsi trije laže poškodovani.

V ponedeljek zgodaj zjutraj pa se je nenavadna nesreča zgodila na cesti med Sežano in Lokvijo. Pred Lokvijo je 19-letni motorist iz okolice Pivke med vožnjo trčil v manjšega divjega prašiča, ki je pred njim prečkal cesto, in padel. Sežanski poklicni gasilci in reševalci so motorista oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje. V nesreči se je laže poškodoval. Take sreče pa ni imel prašič, ki je zaradi silovitega udarca poginil takoj po trčenju.

V ponedeljek zgodaj popoldne je 31-letna voznica z Gorenjske v križišču v Bovcu z avtom izsilila prednost kolesarju. Ta je s kolesom zadel v avto in padel ter se laže poškodoval. Domačinu so pomagali bovški gasilci in tolminski reševalci. Ob pol sedmih zvečer je 47-letna Nemka s svojim avtom vozila iz Kromberka proti Ravnici in sekala ovinek. Nasproti ji je pripeljala 27-letna Poljankinja in vozili sta trčili. K sreči se nista poškodovali.

Ob pol osmih pa je 33-letni domačin z avtom vozil od Tolmina proti Kobaridu, ko ga je 300 metrov pred Idrskim začel prehitevati motorist. Ker se je iz nasprotne smeri bližal drugi avto in je motorist prehiteval v škarje, se je 33-letnik umikal v desno, zdrsnil na rob ceste in se po sto metrih v nagnjenem avtu ustavil v jarku. Motorist se po nesreči ni ustavil, na svojem motorju pa naj bi imel italijansko registrsko tablico. Kobariški gasilci so avto postavili na cesto, voznika pa so svojci odpeljali v tolminski zdravstveni dom. Utrpel naj bi lažje poškodbe. DC


Najbolj brano