Cesta Lokve Predmeja zaradi preiskave spet zaprta

Danes dopoldne je spet zaprta državna cesta med Lokvami in Predmejo, saj policisti in preiskovalci letalskih nesreč nadaljujejo delo na prizorišču. Na PU Nova Gorica so potrdili, da sta bila poleg 73-letnega pilota in 38-letnega sopotnika v letalu še potnika, stara 39 in 65 let.

Policisti so včeraj po nesreči zaprli dostop do prizorišča 
nesreče. Danes dopoldne je  državna cesta med Lokvami in 
Predmejo zaradi preiskave spet zaprta.   Foto: Leo Caharija
Policisti so včeraj po nesreči zaprli dostop do prizorišča nesreče. Danes dopoldne je državna cesta med Lokvami in Predmejo zaradi preiskave spet zaprta.  Foto: Leo Caharija

PREDMEJA > Letalo znamke piper, ki je včeraj dopoldne strmoglavilo kilometer od vasi Predmeja, tik ob državni cesti, je z v slovenski zračni prostor vstopilo nekaj minut po deseti, Predmeji pa se je približevalo s strani Male Gore, je pojasnil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

Preiskovalci so bili včeraj na prizorišču do večera, cesto so za promet odprli ob 19.40, danes zjutraj pa znova zaprli. Preiskave letalskih nesreč so namreč zelo podrobne in dolgotrajne.

Vsi štirje ponesrečenci so bili moški in državljani Nemčije, je potrdil Božnik. Pri preiskavi okoliščin in podrobnosti slovenski preiskovalci sodelujejo z italijanskimi in nemškimi kolegi. Zdravnica iz Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki je včeraj potrdila smrt štirih moških, je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo izvedli na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

VH


Najbolj brano