Čeh je zapeljal naravnost v Poljaka

Hudo ranjena češki in poljski par, ki ju zdravijo v izolski bolnišnici, je rezultat hude sobotne nesreče na Zemonski Vagi na Bistriškem. 61-letnega Čeha je očitno premagala utrujenost, za volanom je zaspal in zapeljal na nasprotni pas naravnost v avto 47-letnega Poljaka. Včeraj pa je v planinskih ovinkih zdrsnil motorist.

Čeha je po dolgi vožnji premagala utrujenost. Verjetno je 
zaspal in zapeljal na nasprotno stran ceste.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Čeha je po dolgi vožnji premagala utrujenost. Verjetno je zaspal in zapeljal na nasprotno stran ceste.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica

ZEMONSKA VAGA, PLANINA, KRASNO > Na glavni cesti med Ilirsko Bistrico in Jelšanami je silovito počilo v soboto četrt pred enajsto uro dopoldne. Daleč stran od doma sta se v nesrečo zapletla para iz vzhodne Evrope. 61-letni državljan Češke je s svojo ženo vozil proti Kvarnerju, od tam pa se je proti domovini vračal 47-letni državljan Poljske z ženo.

Očitno je utrujenost po dolgi vožnji premagala Čeha, ki je za volanom svoje škode zaspal in pred gostilno na Zemonski Vagi zapeljal na nasprotni vozni pas ter tam čelno trčil v volkswagen passat Poljaka. Čeprav je bilo trčenje silovito, so se vsi štirje sami rešili iz objema pločevine, kmalu pa so na prizorišče prihiteli bistriški reševalci in gasilci, čez nekaj časa pa so jim priskočili na pomoč še reševalci iz Sežane.

Na kraju so oskrbeli vse štiri ponesrečence in jih z reševalnima voziloma odpeljali v izolsko bolnišnico.

Po prvih podatkih so vsi štirje utrpeli hude poškodbe, poleg obeh voznikov še obe sopotnici, 37-letna Poljakinja in 60-letna Čehinja.

Čelno trčenje, k sreči z blažjimi posledicami, se je zgodilo tudi včeraj okoli petih zjutraj v Goriških brdih. Pri vasi Krasno je 33-letni domačin pripeljal v levi ovinek in ga tako močno sekal, da je sredi ovinka čelno trčil v avto, s katerim je nasproti pripeljal 26-letnik iz okolice Kanala. S povzročiteljem sta bila v avtu še dva prijatelja, z mladeničem iz Kanala pa eden. 26-letniku je po trku pločevina ukleščila nogo, zato so ga morali iz avta reševati gasilci, sicer pa sta jo oba voznika odnesla le z lažjimi poškodbami.

Kovinskim lamelam pod odbojnimi ograjami pa se lahko zahvali 27-letni motorist iz Slovenj Gradca, ki je včeraj dopoldne zdrsnil v ostrem ovinku nad Planino, da je nesrečo preživel le z lažjimi poškodbami. Motorist je po padcu zdrsnil naravnost v odbojno ograjo, k sreči pa je zadel v lamele, ki so ga obvarovale pred hudimi poškodbami. DC


Najbolj brano