Čeh je padel in se poškodoval

Včeraj okoli 16.30 je pri slapu Kozjak pri Kobaridu padel češki državljan in se poškodoval. Zaradi hujših poškodb je posredoval helikopter Slovenske policije z medicinsko ekipo HENMP, ki je poškodovanega pohodnika prepeljal v UKC v Ljubljani. Na kraju dogodka so posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, reševalci NMP Tolmin in policija, piše na spletni strani Urada RS za zaščito in reševanje.

Včeraj okoli 16.30  je pri slapu Kozjak pri Kobaridu padel češki državljan in se poškodoval Foto: Andraž Gombač
Včeraj okoli 16.30 je pri slapu Kozjak pri Kobaridu padel češki državljan in se poškodoval Foto: Andraž Gombač

KOBARID, BOVEC> Včeraj malo po 11. uri se je na regionalni cesti med Bovcem, Kalom in Koritnico huje poškodoval tuji kolesar. Helikopter slovenske policije z medicinsko ekipo ga je prepeljal na zdravljenje v Univerzitetni klinični center v Ljubljani. Na kraju nesreče so posredovali zdravnik NMP Tolmin, prostovoljni gasilci PGD Bovec in policija.

Včeraj okoli 13.30 je pod Kožljakom v občini Kobarid nemški planinec zdrsnil s poti in si poškodoval noge. Posredovali sta ekipa GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki sta ponesrečenca s pomočjo vitla dvignili v helikopter Slovenske vojske in ga prepeljali do heliodroma v Tolminu, kjer je bil predan v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Tolmin.

NR


Najbolj brano