Cavallaru izrekli pogojno kazen

“Verbalna grožnja obtoženega je pri Hrvatiču povzročila občutek ogroženosti. In to je bilo dokazano,” je pred dnevi pojasnila koprska okrajna sodnica Melita Černe in italijanskega podjetnika Alfreda Cavallara zaradi groženj Rajku Hrvatiču obsodila na dva meseca pogojne zaporne kazni.

Alfredo Cavallaro si je prislužil dva meseca pogojne kazni Foto: Ilona Dolenc
Alfredo Cavallaro si je prislužil dva meseca pogojne kazni Foto: Ilona Dolenc

KOPER >Dva meseca pogojne zaporne kazni, ki je ne bo prestal, če v enem letu od pravnomočnosti sodbe ne bo storil novega kaznivega dejanja, je kazen, ki je pred dnevi doletela italijanskega podjetnika Alfreda Cavallara. Po mnenju okrajne sodnice Melite Černe si jo je prislužil, ko je novembra 2011 na parkirišču pred igralnico Carnevale na Škofijah verbalno napadel podjetnika Rajka Hrvatiča.

Spor med njima je dejansko zanetil Cavallarov sin Roberto, ki je na Škofijah od Hrvatiča najel stavbo, v kateri je odprl Outlet store. Na začetku je bil njun odnos dober, mlajši Cavallaro naj bi Hrvatiču redno plačeval približno 10.000 evrov mesečne najemnine, nato pa se je sodelovanje začelo krhati.

Grozil, da ga bo “pospravil”

Po Hrvatičevih besedah je Cavallaro po prvih treh mesecih nehal plačevati najemnino in od Hrvatiča celo zahteval plačilo škode zaradi vdora vode v objekt. Voda naj bi v objekt nekajkrat res vdrla, zavarovalnica naj bi Cavallaru prvič celo povrnila škodo za premočene obleke, drugič in tretjič pa ne več, ker so bile škatle z oblekami v skladišču na tleh in ne na policah.

Da bi dobil denar od najemnine, je Hrvatič celo poklical starejšega Cavallara, se z njim sestal v njihovi družinski hiši na Srminu in se dogovoril o poplačilu najemnine. Dogovor naj bi naslednji dan podpisali v trgovini na Škofijah. Namesto podpisa pa je naslednjega dne med njima izbruhnil prepir, ki ju je pripeljal na sodišče.

Hrvatič, Bojan Umer in odvetnica Magda Mlač so takrat korakali od igralnice proti trgovini, ko jim je nasproti prišel starejši Cavallaro. Na Hrvatiča naj bi začel kričati, kdo sta njegova spremljevalca, zakaj ni prišel sam, nato pa naj bi mu izrekel vrsto žaljivk. Obenem naj bi mu zagrozil, da ga bo “pospravil” in da ga bo že on “zrihtal”. Med kričanjem naj bi ga z rokama, v katerih je držal vrečko, tudi porival.

Ni mu bila všeč odvetnica

Hrvatič, Mlačeva in Umer naj bi se nato umaknili ter poklicali policijo. Hrvatič in Umer sta v Cavallarovi vrečki takrat videla tudi obris pištole, vendar policisti pri Cavallaru pištole niso našli. Ob njihovem obisku jim je izročil vrečko, ki naj bi jo držal v rokah, v njej pa sta bili dve pločevinki tune. Hrvatič je nato predlagal policiji, naj proti Cavallaru sproži pregon, na podlagi česar je tožilstvo proti Cavallaru spisalo obtožni predlog.

Na sojenju, ki se je začelo februarja, je Cavallaro dejal, da se je sicer res razburil na Hrvatiča, da pa mu še zdaleč ni grozil. Hrvatič je, nasprotno, dejal, da so bile njegove grožnje prepričljive, da se je počutil ogroženega in da se je ustrašil.

Hrvatičeve besede sta potrdila še Umer in Mlačeva, Cavallarov sin Roberto pa je očeta opravičeval, češ da tako kot vsi Italijani govori temperamentno in da med govorjenjem maha z rokama. Je pa potrdil, da njegovemu očetu ni bilo všeč, da je Hrvatič na sestanek pripeljal odvetnico.

DANIJEL CEK


Najbolj brano