Casiraghi po dveh tednih prostosti končal v priporu

Od nedelje zvečer je 48-letni Stephen Casiraghi zaradi kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi v priporu. Na prostosti je bil le dva tedna.

Stephen Casiraghi je kmalu po prihodu iz zapora spet končal 
na drugi strani zakona. Foto: STA
Stephen Casiraghi je kmalu po prihodu iz zapora spet končal na drugi strani zakona. Foto: STA

LJUBLJANA > Voznik, ki je v sobotnih dopoldanskih urah po Ljubljani ogrožal pešce in druge voznike, ni nihče drug kot 48-letni Stephen Casiraghi. Do nedavnega je na Dobu prestajal zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj, enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019. Vendar je septembra lani vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je očitke obrambe o nezakonitem združevanju kazni potrdilo. Casiraghi je 10. marca odkorakal na prostost, v več postopkih toži državo za odškodnino, proti njemu pa je odprtih še nekaj sodnih postopkov.

Vendar na prostosti ni zdržal dolgo brez kršenja zakonov. Tako so policisti v soboto nekaj po 9. uri v centru Ljubljane opazili renault clio, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, nobena od teh pa ni pripadala vozilu. Zapeljali so za njim in ga s predpisanimi znaki začeli ustavljati, vendar se za to ni zmenil. S pospešeno hitrostjo je odpeljal proti Zeleni jami, kjer je vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel. Peš je pobegnil med stanovanjske bloke, vendar so ga policisti uspeli prijeti in odpeljati v prostore za pridržanje. Med postopkom se je upiral, zato so morali zoper njega uporabiti prisilna sredstva za vezanje in vklepanje.

Tudi odvrženi registrski tablici so našli in ugotovili, da sta bili v minulih dneh ukradeni na ljubljanskem območju. Med begom je Casiraghi po ljubljanskih ulicah vozil predrzno in nevarno, ogrožal je pešce in druge voznike, ki so se morali celo umikati z vozišča, da so preprečili trčenje. V nedeljo zvečer so policisti Casiraghija odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je po končanem zaslišanju zoper njega odredil enomesečni pripor. SK


Najbolj brano