Časar si želi čim prej v Slovenijo

Roberta Časarja so danes zaslišali na prizivnem sodišču v Parizu. Seja je trajala samo 15 minut, Časar se je strinjal z izročitvijo Sloveniji in dodal še, da si želi čim prej v Slovenijo. Naslednja seja bo prihodnjo sredo, je za PN povedala Nataša Briški iz Metine liste, ki je spremljala sejo v Parizu.

Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PARIZ > Robert Časar naj bi bil v Sloveniji okoli 21. marca. Francosko sodišče je zelo pohvalilo slovensko sodstvo, ki je že dostavilo vso ustrezno dokumentacijo. Pohvalili pa so tudi Časarjevo kooperativnost, je za PN povedala Nataša Briški iz Metine liste. Sodnik je Časarja vprašal tudi, kako se počuti. Po besedah interpretke naj bi Časar potožil zaradi težav s trebušno slinavko. Časar je še zaprosil, da bi poklical soprogo, kar naj bi mu odobrili.

Pogovoru z interpretko po seji lahko prisluhnete tu.

Zaslišanje je bilo javno, vendar v dvorani ni bilo dovoljeno ne zvočno ne slikovno snemanje. V katerem zaporu je Časar zaprt, še ni znano. Najverjetneje pa je v zaporu La Sante, v neposredni bližini Louvra in Jardin de Luxembourga in ki ima tudi t. i. ekstradikcijski oddelek, torej oddelek, v katerem so zaprte osebe, ki čakajo na izročitev, pa poroča spletni portal MMC.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se v zaporu na Dobu ni zglasil. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Odločitev o izvršitvi evropskega pripornega naloga mora biti sicer sprejeta v 10 dneh, če oseba, na katero se nalog nanaša, s predajo soglaša oz. v 60 dneh, če oseba s predajo ne soglaša, so v ponedeljek pojasnili na pravosodnem ministrstvu.

Ko je sprejeta odločitev o predaji, mora biti zahtevana oseba predana v najkrajšem možnem času in na dan, za katerega se dogovorita obe državi oz. najpozneje v 10 dneh po končni odločitvi o izvršitvi naloga.

NR, STA


Najbolj brano