Časar vnovič pred pariško prizivno sodišče

Za nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, ki je pred prestajanjem zaporne kazni pobegnil v Dominikansko republiko, bo na pariškem prizivnem sodišču danes predvidoma potekala še ena obravnava. Prejšnji teden se je strinjal, da ga francoski pravosodni organi predajo slovenskim, v Slovenijo pa naj bi ga privedli do 21. marca.

Za Roberta Časarja, ki je pred prestajanjem zaporne kazni pobegnil v Dominikansko republiko, bo na pariškem prizivnem sodišču danes predvidoma potekala še ena obravnava. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za Roberta Časarja, ki je pred prestajanjem zaporne kazni pobegnil v Dominikansko republiko, bo na pariškem prizivnem sodišču danes predvidoma potekala še ena obravnava. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PARIZ > Seja na sodišču v Parizu je prejšnji teden trajala le 15 minut. Obravnava je potekala v odsotnosti odvetnika Roberta Časarja, obsojenec pa se je s tem strinjal, saj si, kot je dejal, želi hitre vrnitve v domovino. Prosil je le, če lahko po telefonu pokliče soprogo.

Povedal je, da v zaporu, v katerem je priprt, angleško govori le eden od uslužbencev, ki pa ni vedno na voljo. Francosko sodišče je pohvalilo slovensko sodstvo, ki je že dostavilo vso dokumentacijo, pohvalili pa naj bi tudi Časarjevo kooperativnost.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se 14. marca lani ni zglasil v zaporu na Dobu. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Po enem letu so ga policisti s pomočjo Interpola izsledili v Dominikanski republiki, ki ga je izgnala v Pariz, kjer je Časar v priporu od začetka meseca.

STA


Najbolj brano