Burja razpihovala plamene

Močna burja je včeraj in predvčerajšnjim “prezračila” nekaj peči in dimnikov, da so plameni zanetili požar. V Čepnem je tako gorela garaža, gasilci so rešili hišo, v Prvačini je zagorelo v dimniku, predvčerajšnjim pa požar zbežal domačinu v Selu na Ajdovskem in zanetil dimnik v Koprivi na Krasu.

V Čepnem je včeraj zagorelo v garaži. Foto: Pgd Pivka
V Čepnem je včeraj zagorelo v garaži. Foto: Pgd Pivka

PRIMORSKA > “Kot kaže, je zagorelo v nadstrešku ob stari štali, ki so jo v pritličju uporabljali kot garažo. Ogenj je uničil nadstrešek in poslopje, potem pa smo ga pogasili,” nam je včeraj ob pol treh popoldne povedal poveljnik pivških gasilcev Danilo Grzetič. Dve uri prej so stanovalci bližnje hiše v Čepnem opazili ogenj in takoj poklicali na pomoč gasilce.

V majhno vas pri Košani je takoj odhitelo 25 košanskih, pivških in postojnskih gasilcev, ki so plamene hitro ukrotili in rešili hišo ter pogasili poslopje, ob katerem je zagorelo. Kljub temu je poslopje skoraj v celoti uničeno, plameni pa so celo oplazili nekaj kvadratnih metrov ostrešja hiše. Kaj je zagorelo, včeraj še niso natančno ugotovili, pod nadstreškom pa so bili avtomobilski deli, stari avtomobili in druga krama, v garaži pa avto, nekaj goriva in menda tudi jeklenke. Pri gašenju se ni nihče poškodoval.

Včeraj dopoldne pa je zagorelo tudi v dimniku stanovanjske hiše v Prvačini. Požar so pogasili dornberški in novogoriški gasilci, dimnik očistili in pregledali s termo kamero. Nastala je minimalna škoda. Dimnik je v sredo zvečer zagorel tudi na hiši v Koprivi na Krasu. Sežanski poklicni gasilci so plamene pogasili, dimnik očistili, ker pa so ugotovili, da je v izredno slabem stanju, so stanovalcem prepovedali kuriti skozenj do prihoda dimnikarja. V sredo zgodaj popoldne pa je pri vasi Selo na Ajdovskem ogenj pri kurjenju ušel domačinu. Ker se je bližal gozdu, je poklical domače gasilce, ki so plamene hitro pogasili.

Za sredin požar v Veliki Bukovici pri Ilirski Bistrici pa ni bila kriva burja. Zgodaj popoldne je namreč na štedilniku zagorelo olje, požar pa so hitro pogasili prisebni stanovalci. Bistriški gasilci so vseeno priskočili na pomoč, prezračili prostore in pregledali kuhinjo s termo kamero ter pomagali bistriškim reševalcem pri oskrbi zastrupljene starejše domačinke. Po neuradnih podatkih ni huje poškodovana, ampak se je le nadihala gostega dima.

DC


Najbolj brano