Burja ovira promet

Med Postojno in Razdrtim burja ovira promet, lahko pa povzroča tudi snežne nanose, navaja Prometno- informacijski center za državne ceste, ki poziva k previdni vožnji.

Med Postojno in Razdrtim burja ovira promet, lahko povzroča tudi snežne nanose in zamete. Foto: Leo Caharija
Med Postojno in Razdrtim burja ovira promet, lahko povzroča tudi snežne nanose in zamete. Foto: Leo Caharija

POSTOJNA > Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Zaradi zimskih razmer so na cesti čez prelaz Korensko sedlo obvezne verige na avstrijski strani. Zaprte so ceste čez prelaz Vršič ter cesti Lokve - Čepovan in Lokve - Predmeja.

Hitrost vozila je treba zmanjšati in prilagoditi razmeram ter stanju vozišča. Vozniki naj povečajo varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred njim. Zavirajo naj narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na zavoro. Smeri vožnje naj ne spreminjajo sunkovito, saj vsako tako ravnanje lahko povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje, še opozarja.

Ceste ponekod po državi so zaradi nizkih temperatur lahko poledenele. Prometno-informacijski center za državne ceste voznikom priporoča previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Zelo nizke temperature zahtevajo od voznikov še posebno previdnost, opozarja policija. Vozniki naj bodo po njihovem nasvetu še posebej pozorni na izpostavljene dele cest, kjer se pogosteje pojavlja poledica.

STA


Najbolj brano