Za britanskega motorista je bil zdrs v avto usoden

Danes opoldne sta britanska motorista pri tovarni TKK Srpenica padla in zdrsnila naravnost v avto, s katerim je voznica pripeljala nasproti. Eden je umrl, drugega so hudo poškodovanega odpeljali s helikopterjem.

Danes kmalu po poldnevu sta pri Srpenici padla britanska 
motorista, eden je umrl, drugi se je hudo poškodoval. Foto: Pgd Kobarid
Danes kmalu po poldnevu sta pri Srpenici padla britanska motorista, eden je umrl, drugi se je hudo poškodoval. Foto: Pgd Kobarid

SRPENICA > Tragična nesreča se je zgodila dvanajst minut čez poldne. Po glavni cesti od Trnovega ob Soči proti Srpenici je vozila skupina približno desetih britanskih motoristov. Ko so na motornih kolesih pripeljali mimo tovarne kemičnih izdelkov TKK pred vasjo Srpenica in zapeljali v desni ovinek, sta dva motorista, oba stara 52 let, iz še neznanega vzroka izgubila nadzor nad svojima motorjema in padla.

Po padcu sta drsela po asfaltu na nasprotni vozni pas, po katerem je prav takrat z avtom pripeljala 29-letna domačinka. Motorista sta trčila v avto, pri tem pa se je prvi tako hudo poškodoval, da je umrl takoj po trku. Drugi se je hudo poškodoval.

Na pomoč so mu priskočili tolminski reševalci in kobariški gasilci. Ko so ranjenemu motoristu oskrbeli poškodbe, so ga naložili v helikopter nujne medicinske pomoči in ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Poškodbe Britanca naj bi bile hude, ali je v smrtni nevarnosti, pa policija danes ni poročala.

Nesrečni britanski motorist je že enajsta letošnja smrtna žrtev na cestah novogoriške policijske uprave in četrti motorist, ki je umrl prav na posoških cestah. Poleg njih sta izgubila življenje še dva kolesarja. Na cestah koprske policijske uprave pa letos umrlo devet ljudi, med njimi trije motoristi, voznik trikolesa in kolesar.

DANIJEL CEK


Najbolj brano