Britanski motorist se je huje poškodoval

Na severnem Primorskem se je včeraj in v sredo zgodilo več nesreč. Najhuje se je poškodoval 21-letni britanski motorist, lažje poškodbe pa sta utrpela kolesarka in pešec.

 Foto: STA
Foto: STA

SEVERNA PRIMORSKA > Včeraj zjutraj je v naselju Ložice, v okolici Kanala ob Soči, 25-letni pešec pri eni od hiš stopil na cesto ravno v trenutku, ko je po njej pripeljala 46-letna voznica. Trčila je vanj, dobil je več udarcev. Reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma so ga oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da se je laže poškodoval. Posredovali so tudi novogoriški poklicni gasilci, ki so zavarovali prizorišče nesreče.

V sredo popoldne se je v Novi Gorici poškodovala 68-letna kolesarka. Po Ulici Gradnikove brigade se je peljala proti središču mesta, v bližini enega od tamkajšnjih gostinskih lokalov pa je s parkirišča pripeljala za zdaj še neznana voznica avtomobila znamke renault clio, ki je zadela v zadnji del kolesa. 68-letnica je padla po tleh in se poškodovala, pomoč pa je sama poiskala v novogoriškem zdravstvenem domu. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, neznano voznico, ki je trčila v kolesarko, pozivajo, da se sama oglasi na postaji novogoriške prometne policije in pojasni, kaj se je zgodilo. Prav tako prosijo vse očividce, ki so videli nesrečo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 12 00.

Huje se je v sredo popoldne poškodoval 21-letni motorist, državljan Velike Britanije. Z motorjem znamke BMW se je peljal od Logatca proti Ajdovščini. V naselju Podkraj pa je med srečevanjem s tovornim vozilom motorist padel in se huje poškodoval. Zlomil si je stopalo leve noge in poškodoval mezinec na levi roki. Ajdovski reševalci, ki so jim pomagali tudi gasilci, so motorista odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, ukrepali bodo, ko bodo ugotovili, kaj natanko se je zgodilo in kdo je za nesrečo odgovoren.

Novogoriški policisti so v sredo, malo pred polnočjo, s ceste pravočasno spravili pijanega voznika. V Novi Gorici so ustavili 39-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholizranosti. Ta je pokazal, da je voznik preslišal vsa opozorila pred martinovanjem, da alkohol ne sodi za volan, saj je krepko presegel dovoljeno mejo alkohola v krvi. Napihal je 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, po starem več kot 2,2 promila. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno zasegli vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo proti njemu spisali tudi obdolžilni predlog.

SP


Najbolj brano