Brez čelade v avto

Po trku z avtom je v torek zvečer pri Ajševici umrl 35-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je iz neznanega vzroka nenadoma zapeljal na levo, naravnost pred nasproti vozeči avto. Nesrečni kolesar je že četrta letošnja žrtev na cestah novogoriške policijske uprave.

O tragični nesreči je včeraj na cesti pričal le madež. Foto: Leo Caharija
O tragični nesreči je včeraj na cesti pričal le madež. Foto: Leo Caharija

AJŠEVICA > Nesreča se je zgodila v torek ob 18.25, ko je 35-letni kolesar iz občine Miren-Kostanjevica s svojim gorskim kolesom vozil po regionalni cesti od Kromberka proti Ozeljanu. Ko je vozil mimo Ajševice in pripeljal do mostu čez potok Lijak, je iz neznanega vzroka zapeljal v levo na nasprotno stran ceste.

Takrat je nasproti z avtom pripeljal 50-letni voznik in čelno trčil v kolesarja. Tega je po trčenju odbilo na cesto, kjer je negibno obležal. Na glavi žal ni imel varnostne čelade, takoj po trku pa ni več kazal znakov življenja. Zdravnica novogoriškega zdravstvenega doma je lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo. V nesreči so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci, cesta pa je bila dve uri povsem zaprta.

Kolesar je že četrta letošnja žrtev cest na območju novogoriške policijske uprave. V začetku februarja je pri Plavah 54-letni voznik s terenskim avtom zapeljal s ceste po strmi brežini in končal v Soči, konec januarja se je pri Kobaridu smrtno ponesrečila 75-letna domačinka z mopedom, nekaj dni prej pa je po nesreči v Šempetru pri Gorici v bolnišnici umrla 75-letna kolesarka. Lani je na območju PU Nova Gorica umrlo devet ljudi. DC


Najbolj brano