Brat in sestra brez čelade, kazen očetu

V minulem tednu so policisti v Postojni poostreno nadzirali voznike enoslednih vozil in med drugim ugotavljali tudi kršitve vožnje pod vplivom mamil.

 Foto: STA
Foto: STA

POSTOJNA > Tu je nakaj hujših kršitev, ki so jih zaznali policisti.

V četrtek, 30. marca, so policisti v Postojni ustavili 13-letnega voznika mopeda, ki je kot sopotnico vozil 12-letno sestro. Oba sta bila brez čelade, voznik pa tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega moped ni bil registriran. Zaradi zalotitve otrok pri hujših kršitvah zoper varnost cestnega prometa so policisti moped zasegli in zoper 54-letnega očeta zaradi opustitve dolžne skrbi podali obdolžilni predlog, sodišču pa predlagali, da moped uniči.

Pri 35-letnem vozniku motornega vozila, ki so ga minulo stredo ustavili v Pivki, so policisti zaznali, da kaže znake nezanesljivega ravnanja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, v nadaljevanju so mu odredili hitri test za droge in ker v postopku ni hotel sodelovati, so mu odredili strokovni pregled, da se preveri ali je vozil pod vplivom nedovoljenih drog. Tudi strokovni pregled je voznik odklonil, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in ga poslali okrajnemu sodišču Postojna s predlogom, da se ga vozniku odvzame ter izreče predpisana sankcija 1200 evrov.

Dan pred tem so policisti pri nadzoru prometa opazili renault clio, ki je imel na nameščeni različni registerski tablici. Zapeljali so za njim zaradi razjasnitve okoliščin in ugotovili, da tablici pripadata drugima voziloma, da je vozilo neregistrirano in da ga je vozil 52-letni voznik iz Prestranka, ki nima vozniškega dovoljenja. Policist je pri postopku zaznal tudi simptome alkoholizioranosti, zato je bil vozniku odrejen alkotest, ki je pokazal 0,55 grama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozilo zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa podali obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano