Bosta kajakaša “nadrsala”?

Dve minuti dolga vožnja oziroma norost na cesti od Slapa Kozjak proti Drežnici bo mladeniče, ki so se s posnetkom vožnje hvalili po spletu, drago stala. Policija si je namreč včeraj uspela ogledati video, v katerem voznik s kombijem po cesti vleče mladeniča v kajaku. Med vožnjo sta se jim morala najmanj dva voznika umakniti, vožnja pa se je končala v obcestnem stebričku.

Fotografija je simbolična Foto: Neva Volarič
Fotografija je simbolična Foto: Neva Volarič

DREŽNICA > Na nespametni “podvig” na cesti v okolici Drežnice nas je včeraj opozorila ena od bralk. Povedala nam je, da je pred dnevi na lastne oči videla, kako po asfaltni cesti od Kobarida proti Drežnici bel kombi za seboj vleče kajak in v njem dva mladeniča. In kot da ne bi bilo to dovolj, je posnetek te brezglave vožnje včeraj našla še na spletu.

Ogorčena nad brezglavo predrznostjo neznanih mladeničev se sprašuje, kaj bi se zgodilo, če bi v tistem trenutku njim nasproti pripeljal voznik s tovornjakom ali traktorjem. “Ali pa, če bi na koncu v steber zadela z glavo? Ali je kdo pomislil na to? Res se sprašujem, kakšni norci se vozijo po naših cestah,” je sklenila svoje pismo.

Posnetek smo si tudi sami ogledali in videli mladeniča, ki je sedel v kajaku dvosedu pred drugim kajakašem, ki se ga ni videlo, dogajanje pa je snemal s kamero na čeladi. Kajak je bil z vrvjo privezan za bel kombi s kranjsko registracijo, na katerem je bil napis RAINBOW. Voznik s kombijem je speljal in kajakaša sta veselo veslala na suhem za njim.

Najprej ju je vlekel kakšnih sto metrov po makadamski poti, nato pa so nadaljevali pot po asfaltni cesti proti Drežnici. V levem ovinku jim je nasproti pripeljal voznik z avtom, vendar ga je voznik kombija tako blokiral, da je moral ustaviti, srečali so še najmanj en avto, kajakaša pa je za kombijem v ovinkih lepo “odnašalo”.

Vožnja se je končala v betonskem obcestnem stebričku, v katerega je po zasuku v desno zadel kajak in očitno tudi sprednji kajakaš. Po bolečem udarcu je ta izstopil iz kajaka, se držal na desni bok in počepnil, do njega pa je pritekel voznik kombija.

Na novogoriškem operativno komunikacijskem centru so nam včeraj povedali, da minuli vikend niso prejeli nobene prijave o tovrstnem izzivanju sreče, da pa bodo skušali primer raziskati. Prav tako za dogodek ni slišal niti bovški komandir Damjan Žagar. Je pa ob našem klicu tudi sam poskusil pogledati posnetek in mu je to uspelo, čeprav je bil video pred tem že umaknjen s spleta.

“Vsekakor je takšno početje zelo nevarno in nepremišljeno, saj bi lahko pripeljalo do nesreče in hudih posledic. Gre za vožnjo oziroma vleko po cesti, ki najmanj krši cestno prometne predpise. K sreči takih primerov v zadnjem času nismo obravnavali,” je povedal in obljubil, da bodo storilce skušali najti in jih kaznovati.

Cestni divjaki naj bi se vozili po cesti iz slapa Kozjak proti Drežnici, če jih bodo policisti res odkrili, pa jih čaka kazen za kršenje prometnih predpisov in morda tudi kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti. DC


Najbolj brano