Bolgarski avtobus z otroki zapeljal na nasprotni vozni pas avtoceste

Dolenjski policisti so v nedeljo zvečer ustavili bolgarskega voznika avtobusa s 40 otroki, ki je po prečkanju meje na Obrežju zavil v napačno smer na avtocesto in vožnjo nadaljeval do najbližjega postajališča.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

OBREŽJE > Dogodek se je končal srečno in ni še poslabšal tragične statistike mrtvih v prometu, od četrtka do nedelje jih je na tem območju umrlo pet.

Vse do minulega četrtka so se lahko na Policijski upravi Novo mesto pohvalili s tem, da na njihovih cestah v letošnjem letu ni bilo mrtvih. V četrtek pa je v bolnišnici umrl udeleženec prometne nesreče, ki se je zgodila 20. junija, dan kasneje je v trčenju pri Velikem Cerovcu umrla ena oseba, v soboto pa je pri Trebnjem voznik do smrti zbil dva kolesarja.

Voznik avtobusa bolgarskih registrskih tablic, ki so ga novomeški policisti obravnavali v nedeljo zvečer, je prevažal 49 oseb, med njimi 40 otrok. Kot so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, je voznik po prečkanju mejnega prehoda Obrežje pot po avtocesti nadaljeval po napačnem voznem pasu. Sprva je vozil po levem prometnem pasu, nato pa je zapeljal preko desnega prometnega pasu na pospeševalni pas in na avtocestno postajališče. Najverjetneje je namreč ugotovil, da vozi po napačnem voznem pasu in se je skušal čim hitreje izločiti iz prometa.

Policisti so državljana Bolgarije privedli v takojšnji postopek na Okrajno sodišče Sevnica, so še sporočili s policije.

STA


Najbolj brano