Bolgar je brcnil otroka, da je padel v morje

V petek ob 23.30 so policisti šli na izolsko obalo, ker naj bi moški namerno porinil otroka v morje. Ugotovili so, da je 26-letni Bolgar na pomolu v Izoli stopil do 12-letnega otroka iz Dekanov in ga brez razloga brcnil, da je padel v morje, nato pa odkorakal. 47-letni Koprčan, ki je bil v bližini, je otroka takoj potegnil iz vode, otrokova mati pa je šla za Bolgarom in ga poskušala ustaviti.

Bolgar je v Izoli stopil do 12-letnega otroka iz Dekanov in ga 
brez razloga brcnil, da je  padel v morje. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Bolgar je v Izoli stopil do 12-letnega otroka iz Dekanov in ga brez razloga brcnil, da je padel v morje. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

PRIMORSKA > Bolgar jo je zgrabil in kričal nanjo. Ko je to opazil Koprčan, je pritekel do njiju, takrat pa ga je Bolgar udaril z pestjo v obraz. Ob prihodu policistov sta se prerivala na tleh. 26-letni Bolgar se je policistom upiral, jih poskušal udariti in nanje kričal. Policista sta uporabila fizično silo ter sredstva za vklepanje in vezanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Zasegli so mu motor

Policisti so v petek popoldan na Kozini ustavili 33-letnega voznika motornega kolesa, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja A kategorije. Motor so mu zasegli in sledi mu obdolžilni predlog.

Pri vzvratni vožnji s tovornjakom v avtomobil

Koprčan je v petek prijavil, da je pred garažno hišo v Prisojah nekdo trčil v njegovo vozilo. Policisti so ugotovili, da je 44-letni voznik s tovornim vozilom pri vzvratni vožnji trčil v parkiran prijaviteljev osebni avto, nato pa s kraja odpeljal. Po telefonskem klicu se je vrnil na kraj. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), povzročitve prometne nesreče in zapustitve kraja.

Najstnika napadli vrstniki in mu ukradli verižico

V soboto ponoči je na Policijski postaji Koper 17-letni Koprčan skupaj z očetom prijavil, da so ga na Bonifiki napadli štirje fantje in ga pretepli ter mu ukradli zlato verižico, vredno 1500 evrov. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da mu je verižico odtrgal enako star Koprčan. Kasneje so ga prijeli, mu odvzeli prostost in ga zaslišali. Sledi mu kazenska ovadba.

Vlomili v avtodom

Na počivališču Ravbarkomanda je v soboto ponoči nekdo vlomil v avtodom. Ukradel je žensko torbico s 600 evri gotovine in dokumenti ter GSM telefon znamke Samsung J7.

Na motorju brez dovoljenja

V Piranu so ustavili 48-letnega Lucijčana, voznika motornega kolesa. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo motornega kolesa, so mu motor zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Odnesli bakreni pokrov kotla za žganjekuho in bakreno povezovalno cev

V Škrbini pri Sežani je nekdo vlomil v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odnesel je bakreni pokrov kotla za žganjekuho in bakreno povezovalno cev. Vzel je tudi motorno žago, ki pa jo je pustil na dvorišču. Lastnica je oškodovana za 100 evrov.

Kradli iz odklenjene hiše

Na Kampelu je nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel približno 300 evrov in nekaj hrvaških kun gotovine in bančne kartice prijaviteljev. Kasneje je skušal dvigniti denar, vendar mu to ni uspelo.

Traktorist se ni prepričal, ali lahko varno zavije

Popoldan so očividci pripeljali motoristko, poškodovano v prometni nesreči, na urgenco v Postojno. Policisti so ugotovili, da je 29-letna motoristka peljala med naseljema Zagorje in Drskovče. Ko je pričela prehitevati pred seboj vozeči traktor, ki ga je vozil 71-letni domačin, se ta ni prepričal, ali lahko varno zavije v levo. Pri zavijanju je zaprl pot motoristki, ki je trčila v prednji del traktorja in padla. Iz Zdravstvenega doma Postojna so jo odpeljali izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Na plaži je izginil nahrbtnik

Na portoroški plaži je nekdo avstrijski turistki ukradel nahrbtnik z vsebino (100 evrov, bančna kartica, zdravila, verski predmeti).

Iz avta odnesli torbo s prenosnikom in dokumente čolna

V Kopru je nekdo vlomil v osebni avto in lastniku iz Ljubljane odnesel torbo s prenosnikom in dokumente čolna. Oškodovan je za 1000 evrov.

Ukradli sef z večjo vsoto denarja

V Postojni je nekdo v nedeljo ponoči vlomil v stanovanje in pisarno, od koder je ukradel sef, ki je bil nameščen na steno, v katerem je bila večja vsota gotovine, razni dokumenti in položnice. Iz drugih prostorov v stanovanju ni bilo ukradeno nič. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Voznik avtobusa neprevidno zavijal

V Sočergi je voznik motornega kolesa v nedeljo zgodaj popoldne trčil v avtobus. Policisti so ugotovili, da je 57-letni voznik avtobusa, državljan Italije, vozil iz Sočerge proti Gračišču in v križišču za Tuljake zavijal v levo ravno v trenutku, ko je pravilno iz smeri Gračišča proti Sočergi pripeljal 33-letni voznik motornega kolesa. Motorist je trčil v sprednji del avtobusa in padel, laže poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Iz torbice ukradli denarnico in telefon

Na portoroški plaži je nekdo Domžalčanki ukradel iz torbice denarnico in GSM telefon znamke huawei.

V avli hotela ostala brez prtljage

V portoroškem hotelu je nekdo slovenskima gostoma v avli ukradel prtljago, in sicer kovček, v katerem so bila oblačila oškodovancev, telefon samsung, ura znamke S Oliver, vozniško dovoljenje, osebna izkaznica in zdravstvena kartica. S tem dejanjem ju je oškodoval za približno 380 evrov.


Najbolj brano