Boleč konec smuke

Na smučišču Cerkno so se v zadnjih dneh poškodovali trije smučarji. Vsi trije, med njimi tudi dva otroka, naj bi se po prvih podatkih huje poškodovali. Odpeljali so jih na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Smučišče Cerkno Foto: Saša Dragoš
Smučišče Cerkno Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Nedeljska smuka se je z bolečinami končala za mlajšo smučarko. Na progi Brdo 7 je padla in si poškodovala levo golen. Dekletu so prvo pomoč nudili na smučišču, nato pa so jo reševalci odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V nedeljo se je na smučišču poškodoval tudi mlajši smučar. Popoldne je padel na progi Grič 1, tudi on si je poškodoval golen. V soboto pa se je smučanje po progi Dolina nesrečno končalo za 67-letnega smučarja. Pri stebru vlečnice je pri izpeljavi desnega zavoja padel in si najverjetneje zlomil desni gleženj. Reševalci so tudi oba smučarja odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so v vseh treh primerih tujo krivdo izključili in o nesrečah obvestili pristojne službe.

Na novogoriški policijski upravi ob tem opozarjajo, da je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak smučar sam in da je treba spoštovati pravila varnega smučanja (FIS pravila). Smučarji morajo upoštevati tudi navodila in odredbe policistov in drugih, ki skrbijo za varnost.

SP


Najbolj brano