Bo G. G. Mišič ob vozniško?

Če bo sklep piranskega okrajnega sodišča postal pravnomočen, bo moral novi v. d. direktorja koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič vozniško dovoljenje vrniti. Včeraj sklepa sodišča še ni komentiral, saj da še ni seznanjen z njegovo vsebino.

Gašpar Gašpar Mišič Foto: STA
Gašpar Gašpar Mišič Foto: STA

PIRAN > Predsednica piranskega okrajnega sodišča Nataša Tomazini Tonejc je pojasnila, da je sodišče prejšnji teden preklicalo odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja Gašparja Gašparja Mišiča. Spomnimo, januarja so piranski policisti takratnega prvega moža Luke Koper po krajšem zasledovanju ustavili v Luciji, v bližini njegovega stanovanja, in mu odredili alkotest. Napihal je 0,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (po starem 1,24 promila). Sodišče mu je izreklo 1500 evrov globe in 18 kazenskih točk, sodba je pred kratkim postala pravnomočna. Medtem je sodišče Mišiču tudi začasno vrnilo vozniško dovoljenje.

A bo Mišič spet ostal brez njega, če bo sklep, ki ga je sodišče sprejelo prejšnji teden, postal pravnomočen. Nanj se sicer lahko pritoži. Januarska vožnja pod vplivom alkohola pa ni bil edini Mišičev “cestni greh”. Že pred lanskim februarjem je z različni kršitvami dosegel dovoljeno število kazenskih točk, vendar mu je sodišče takrat odložilo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ker pa je Mišič med preizkusno dobo januarja storil nov, hujši prometni prekršek, je sodišče zdaj to odločitev preklicalo.

Po podatkih sodišča so Mišiču sklep o tem vročili v soboto. Novi šef koprske Komunale je za PN dejal, da z njim še ni seznanjen. Komentiral ga bo, ko ga bo prebral. Sicer pa ne vidi nobenih težav. Na naše vprašanje, če ga bo, tako kot v času njegovega vodenja Luke Koper vozil službeni šofer, je dejal, da za to ni nobene potrebe. Skliceval se je možnosti, ki jih po njegovih besedah zakonodaja omogoča v takšnih primerih. Upa, da mu bo sodišče izreklo kakšen pogojni ukrep in “bo stvar rešena”.

Povedal je, da si je do začetka lanskega leta kazenske točke nabral predvsem s prehitro vožnjo. Potem pa je opravil program varne vožnje in tako so mu odpisali točke. “Cestnoprometni predpisi so narejeni tako, da ima voznik možnost 'popravnega izpita',” je povedal. Pravi, da je užival, ko se je udeleževal programa varne vožnje. “Še ena izkušnja več,” je dodal. SP


Najbolj brano