Bo Angležinja kdaj videla denar?

Sodeč po le načelni sodbi in brezbrižnosti obsojenca, da bi vrnil ukradeni denar, se bo angleška turistka za tisoč funtov, ki so ji jih pred štirimi leti ukradli v Izoli, verjetno obrisala pod nosom. Izolan, ki je čez balkon apartmaja poslal krasti dva otroka, bo svoje dejanje odslužil s 300 urami dela v splošno korist, otroka pa sta bile premlada, da bi jima sploh lahko sodili.

Otroka sta splezala na balkon in vstopila v apartma. Foto: Mirjana Cerin
Otroka sta splezala na balkon in vstopila v apartma. Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Danes 30-letni Siniša B. iz Izole je pred štirimi leti dvema otrokoma, mlajšima od 14 let, naročil, naj v Simonovem zalivu splezata do balkona turističnega apartmaja, skozi balkonska vrata vstopita v apartma in pobereta vrednejše predmete. Na fantiča, sicer bratranca, naj bi kričal in jima grozil, da to morata storiti.

Otroka sta res splezala na balkon, vstopila v apartma in angleški gostji ukradla deset škatlic cigaret boss, telefon sony ericsson, bančne kartice in 1014 britanskih funtov. Cigarete in telefon sta našla v predalu nočne omarice, bančne kartice in denar pa v najlonski foliji na vrhu potovalnega kovčka na vrhnji polici v omari. Angležinja je bila za naše razmere preveč zaupljiva in pustila odprta balkonska vrata.

“Jaz nisem vedel, da sta toliko ukradla. Dala sta mi samo dve škatlici cigaret, za denar mi sploh nista povedala. Onadva sta ukradla več kot sto telefonov v eni sezoni,” je pred dnevi na predobravnavnem naroku obtoženi Siniša B. zvračal krivdo na otroka. Dodal je, da je eden zdaj v prevzgojnem domu in sodnico Meri Mikac vprašal, če je morda sodila tudi njima. “Ne, ker sta bila takrat mlajša od 14 let in kazensko še nista bila odgovorna,” mu je pojasnila.

Sicer pa je obtoženi dejal, da je resno bolan, da se je prav zaradi tega umaknil iz Izole v Bosno, kjer ima dekle in z njo zdaj pričakuje otroka. Tožilka Polona Veberič je sodnici predlagala, naj ga ob priznanju krivde obsodi na pet mesecev zaporne kazni, ki jo bo lahko odslužil z delom v splošno korist.

“Ma kaj bom moral ta denar vrniti ali kaj?” je po priznanju krivde zanimalo naročnika tatvine. “Otroka nista bila kazensko odgovorna in žal je tako, da vsa krivda pade na vas. Dogovoriti se boste morali z njima,” mu je še enkrat pojasnila sodnica in mu zaradi dejanja izrekla pet mesecev zaporne kazni, ki jih bo lahko odslužil s 300 urami dela v splošno korist. Delo mu bodo določili na izolskem centru za socialno delo, če se bo izmikal njihovim pozivom in samemu delu, pa bo moral v zapor.

Prav tako mu je sodnica naložila, da mora angleški turistki povrniti 1400 evrov, oprostila pa ga je plačila stroškov sojenja. Siniša B. je sodbo brez besed sprejel in na koncu seveda ni niti vprašal, kdaj in kako mora Angležinji vrniti ukraden denar.

DC


Najbolj brano