Blizu Reke zgorela počitniška hiša slovenskega državljana

V hrvaškem kraju Šmirje pri Kraljevici blizu Reke je zgorela družinska počitniška hiša slovenskega državljana Aleksandra Ojsterška. Požar je izbruhnil v soboto zvečer, ko so bili lastniki z družino in prijatelji na sprehodu v bližini počitniške hiše. O požaru je Ojsterška obvestil sosed. Požar je povzročil za več deset tisoč evrov škode.

ZAGREB > Kljub posredovanju poklicnih gasilcev iz Crikvenice in Reke je hiša močno poškodovana. V požaru je zgorela streha ter prostori v nadstropju in pritličju hiše. Iz notranjosti objekta jim pred ognjenimi zublji ni uspelo rešiti veliko stvari, je danes na spletni strani poročal hrvaški Novi list.

Preiskovalci so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ugibanj 44-letnega lastnika, da je požar povzročila okvara na klimatski napravi, niso potrdili. Ojsteršek je pojasnil, da sumi klimatsko napravo, ker po sobotnem prihodu v hišo niso vklopili drugih naprav in tudi niso uporabljali peči.

Ojsteršek je še povedal, da je počitniško hiš podedoval po očetu, ki jo je kupil v 70. letih prejšnjega stoletja. V Šmirje je več desetletij prihajal iz okolice Rogaške Slatina še kot otrok, zdaj pa prihaja s svojo družino.

STA


Najbolj brano