Blizu Gradca trčila potniška vlaka, umrl eden od strojevodij

V današnjem čelnem trčenju potniških vlakov na severu Gradca na avstrijskem Štajerskem je umrl eden od strojevodij, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA potrdili pri štajerskih železnicah. Po prvih ugotovitvah naj bi bila vzrok za nesrečo človeška napaka.

Fotografija je simbolična. Foto: Helena Race
Fotografija je simbolična. Foto: Helena Race

GRADEC > Drugi strojevodja je bil v nesreči poškodovan in so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. V bolnišnico so hudo poškodovano prepeljali tudi 60-letno potnico. Potnica naj bi bila v smrtni nevarnosti, poroča APA. Iz razbitin je reševalcem že uspelo rešiti vse ujete potnike, med katerimi je več poškodovanih.

Današnja nesreča dveh potniških vlakov se je zgodila okoli 10.20 med postajama Deutschfeistritz ter Übelbach pri Waldsteinu (okraj Gradec-okolica). Po prvih ugotovitvah naj bi nesreči botrovala človeška napaka. Eden od strojevodij naj bi spregledal signal za zaustavitev, zaradi česar je na enotirni progi prišlo do trčenja vlakov, je na kraju nesreče dejal direktor štajerskih železnic Helmut Witttmann.

Železniška nesreča se je zgodila povsem blizu pirnske avtoceste in nekaj kilometrov južneje od predora Gleinalm. V reševalni akciji na kraju nesreče poleg 12 gasilcev sodeluje še 50 reševalcev. Sodelujejo tudi trije helikopterji ter več reševalnih vozil.

STA


Najbolj brano