Bivša predstojnica: Matozovi predlogi so bili na občini nedotakljivi

Na koprskem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Borisu Popoviču, Sabini Mozetič in Rafu Klinarju zaradi domnevno nezakonite podelitve 35-letne stavbne pravice na koprskem mestnem kopališču družinskemu podjetju Popovičevih. V sodno dvorano je prišel tudi Popovič, ki je, kot kaže, vendarle ozdravel.

Boris Popovič je ozdravel in danes naposled prišel na 
sojenje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Boris Popovič je ozdravel in danes naposled prišel na sojenje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na današnji obravnavi je pričala bivša predstojnica občinskega urada za nepremičnine Maja Šviligoj Cernaz. Povedala je, da je odločitev, da se leta 2007 Popovičevemu družinskemu podjetju BPC podeli 35-letno stavbno pravico na koprskem kopališču, predlagal Franci Matoz in da so bili njegovi predlogi na občini vedno nedotakljivi.

Ob tem je skočil na noge Popovič in vprašal, če bi potrdili tudi, če bi Matoz rekel, da je nekaj drek. Šviligojeva je odgovorila, da so predlog proučile strokovne službe in so se z njim strinjale.

Pričala je tudi sedanja predstojnica občinskega urada za gospodarske javne službe Nataša Likar. Na Popovičevo vprašanje, ali je najemnina, ki jo plačuje BPC na mesec za stavbno pravico primerna, je odgovorila primerno. Na to je Popovič dejal: “Nehajte bluziti tožilka in vi novinarji. Nikoli ni bila najemnina 1700 evrov, ampak 2100 evrov, danes pa je 2800 evrov. Za en lokal, ki je odprt vse leto, in za drugega, ki je odprt dva meseca na leto! Pa pojdite pogledat, koliko ljudi je v lokalu, ko je slabo vreme in dež. Najemnina 2800 evrov je več kot primerna!”

DANIJEL CEK

O tem preberite še:

Sodišči v Kopru in Postojni čakata, da Boris Popovič ozdravi

Županu neopravičene ure

Popovičeva hrbtenica je preložila sojenje


Najbolj brano