Bikec z “dvigalom” iz kleti

Sredi Bukovja na Postojnskem je v soboto popoldne mladi bik zbežal iz hleva in padel naravnost v domačo klet. Pri padcu je polomil lesene stopnice in obtičal na nogah v nekaj metrov široki in dolgi kleti. Veterinar je bikca uspaval, domačini in gasilci pa so ga s pasovi in traktorjem dvignili iz kleti.

Fotografija je simbolična. Foto: Nataša Hlaj
Fotografija je simbolična. Foto: Nataša Hlaj

BUKOVJE > Nenavadna nesreča se je zgodila v soboto ob pol štirih popoldne. V enem od hlevov v Bukovju pri Postojni se je odvezal slabi dve leti star in dobrih 250 kilogramov težak bik. Stekel je iz hleva, gospodar pa ga je hotel uloviti, bikec pa je stekel naravnost proti odprtini kleti, v katero vodijo strme lesene stopnice.

Biku seveda ni uspelo po stopnicah, ampak je padel v luknjo, polomil stopnice in pristal na nogah dva metra in pol globoko v štiri metre široki in enako dolgi jami. Bikec je bil sicer miren, vendar pa sam niti približno ne bi mogel iz jame, zato je gospodar poklical na pomoč.

Domačinom so se kmalu pridružili še gasilci iz Studenega in dežurni veterinar, ki je žival najprej uspaval. Gasilci in domačini so nato pod bika napeli pasove in jih privezali na dvižno roko traktorja. Nato je traktorist bikca počasi dvignil iz jame in ga spustil na trdna tla. Po besedah veterinarja je bik avanturo preživel nepoškodovan. DC


Najbolj brano