Bik napadel domačina

Nepreviden 65-letnik iz Prestranka je lahko še srečen, da jo je odnesel le z lažjimi poškodbami. V torek popoldne ga je na pašniku pri Grobišču napadel triletni bik in ga podrl na tla. Na Ajdovskem pa je pri podiranju drevesa veja udarila in poškodovala 69-letnega domačina.

Bik se je pognal proti domačinu. Foto: Leo Caharija
Bik se je pognal proti domačinu. Foto: Leo Caharija

GROBIŠČE, PODKRAJ > Prva nesreča se je zgodila zgodaj popoldne pri Grobišču pri Postojni, kjer je 65-letni domačin iz Prestranka hotel prečkati ograjen pašnik. Prestopil je ograjo in zakorakal čez pašnik. Pri tem pa ga je opazil triletni bik in se silovito pognal proti njemu. Zadel ga je z glavo, ga podrl in nato stisnil ob tla.

K sreči je bil v bližini tudi delavec bližnje farme, iz katere je očitno bik, in žival umaknil pred prestrašenim domačinom. Na pomoč so priskočili postojnski reševalci, ki so Prestrančana oskrbeli in ga z lahkimi poškodbami odpeljali na zdravljenje.

Pol ure kasneje se je v Podkraju na Ajdovskem poškodoval 69-letni moški. 43-letni domačin je z motorno žago podiral po lanskem žledu poškodovano tanjše drevo, med delom pa se mu je približal 69-letni moški. Odžagano drevo je padlo, pri tem pa z vrhnjim tanjšim delom oplazilo starejšega moškega po glavi. Pri tem mu je presekalo kožo na glavi in mu povzročilo odrgnino. Poškodovanega so oskrbeli reševalci ajdovskega zdravstvenega doma in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

DC


Najbolj brano