Bavčar od nekdanjega nadzornika Istrabenza terja 400.000 evrov

Igor Bavčar je nekdanjemu nadzorniku v Istrabenzu Bojanu Korsiki leta 2008 posodil 400.000 evrov, zdaj pa jih prek sodišča terja nazaj, poroča časnik Dnevnik.

Igor Bavčar je nekdanjemu nadzorniku v Istrabenzu Bojanu 
Korsiki leta 2008 posodil 400.000 evrov, zdaj pa jih prek 
sodišča terja nazaj. Foto: STA
Igor Bavčar je nekdanjemu nadzorniku v Istrabenzu Bojanu Korsiki leta 2008 posodil 400.000 evrov, zdaj pa jih prek sodišča terja nazaj. Foto: STA

LJUBLJANA > Z Igorjem Bavčarjem sta prijatelja še iz študentskih časov. Leta 2013 je v kazenskem postopku v zadevi Istrabenz še povedal, da je v letih 2006 in 2007 menil, da bi bilo mogoče v Sloveniji izdajati novo revijo, zato je Igorja Bavčarja prosil, da naj mu posodi začetni kapital. Ta mu je 400.000 evrov tudi nakazal. “Kot prijatelja, ki si zaupava, sva si segla v roke, posojilo je bilo brezobrestno, brez posebnih zavarovanj, jamstev ali roka za vračilo,” je tedaj še povedal.

Leta 2008 je prišla gospodarska kriza, nova revija se ni več zdela obetavna, zato je Korsika denar pustil na svojem računu, dokler ga ni sodišče na predlog tožilstva blokiralo. Korsika blokade na računu že zdavnaj nima več, Bavčar pa denar terja po sodni poti, piše današnji Dnevnik.

Korsika se včerajšnjega naroka zaradi bolezni ni udeležil, zunajsodna poravnava ni bila uspešna, zato se je začelo sojenje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano