Balkanski bojevnik: Obtoženi vztrajajo pri svoji nedolžnosti

Tudi preostalih osem danes zaslišanih v zadevi Balkanski bojevnik vztraja pri zanikanju vpletenosti v mednarodno hudodelsko združbo in preprodajo mamil. Tako kot tisti, ki so se zagovarjali v ponedeljek, tudi ti, ki so pred sodnico stopili danes, na vprašanja niso odgovarjali. V sredo se začne dokazni postopek.

Tudi preostalih osem danes zaslišanih v zadevi Balkanski 
bojevnik vztraja pri zanikanju vpletenosti v mednarodno 
hudodelsko združbo in preprodajo mamil. Foto: Bobo
Tudi preostalih osem danes zaslišanih v zadevi Balkanski bojevnik vztraja pri zanikanju vpletenosti v mednarodno hudodelsko združbo in preprodajo mamil. Foto: Bobo

LJUBLJANA > Obtoženi Dejan Zupan, Marko Bublič, Đemajli Manđuka, Miralem Lucević, Sandra Udrih, Suzana Remškar, Valter Abramovič in Tadej Poljak danes k svojim zagovorom s prvega sojenja niso imeli veliko dodati, okrožna sodnica Andreja Sedej Grčar pa je njihove zagovore s prvega sojenja danes tudi prebrala.

Tisti obtoženi, ki prihajajo z ljubljanskih Fužin, medsebojnega poznanstva ne zanikajo, a se večinoma naj ne bi družili, je bilo slišati iz prebranih zagovorov. Udrihova, ki je že pravnomočno obsojena, ker je za združbo najemala vozila in stanovanja ter urejala ponarejene dokumente, je bila v zvezi s prvoobtoženim Draganom Tošićem ob koncu srednje šole. Kasneje sta se še srečevala, a nikakor ni sodelovala v združbi, zatrjuje kljub obsodbi.

Pred leti se je namreč poročila z Italijanom in preselila v Videm, a ker se je zakon začel krhati, se je želela finančno osamosvojiti ter začela s prevajanjem. Tako je spoznala Boška Nedića, ki naj bi bil v isti združbi zadolžen za distribucijo droge v Italiji, zaradi česar je v Srbiji nepravnomočno obsojen na 15 let zapora, vendar je na begu. Udrihova priznava, da je za Nedića najemala vozila in urejala prenočišča, ko je izvedela za njegovo vpletenost v trgovini z mamili, pa se je počutila izkoriščeno.

Čeprav so bili Udrihova, Zupan in Bublič v prvem sojenju že obsojeni, jim sodijo tudi tokrat, a le zaradi očitkov o hudodelskem združevanju. Četrti na prvem sojenju obsojeni Anes Selman pa je pobegnil v BiH in je izločen iz postopka.

Sodnica je danes prebrala tudi zagovor, s katerimi se brani Lucević. Ta je trdil, da v Milano ni odhajal, ker bi tam skrbel za prevoz droge. Želel si je namreč kupiti "kakšno lepo torbico", Bublič pa da mu je rekel, da ima v Milanu prijatelja Srpka (Srb Sprko Klisura naj bi z Bublićem v Italiji nadziral prodajo droge) in naj gre z njim. Bublić je sicer zanikal, da bi pogosto odhajal v Italijo, prav tako Zupan.

STA


Najbolj brano