BMW je imel tablice drugega vozila

Koprski policisti so na Kosovelovem trgu ustavili 32-letnega voznika avtomobila i z okolice Gračišča. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Preko evidenc so preverili registrske tablice in ugotovili, da ne pripadajo vozilu, na katero so bile nameščene, potekla pa je tudi veljavnost registracije.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Preko evidenc so policisti preverili tudi osebni avtomobil BMW, ki ni registriran v Sloveniji. Osebni avtomobil so zasegli. Moškemu sledi enotni obdolžilni predlog (uporaba telefona med vožnjo, neupoštevanje prometne signalizacije, vožnja brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, nezavarovano vozilo).

Našli ukradeno vozilo

Ponoči so policisti na parkirišču na počivališču hitre ceste v Šempasu odkrili v Italiji ukradeno osebno vozilo znamke fiat panda. V zvezi z obravnavanim primerom so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so po zaključenem postopku omenjeno osebno vozilo vrnili lastniku, državljanu Italije. V zvezi z omenjeno zadevo bo podano poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Vlomili v šolo

Danes zjutraj je bila policija obveščena, da je neznanec ponoči vlomil v telovadnico v Dornberku. Po sedanjih ugotovitvah ni ničesar ukradel. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim vlomom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Sumljiva zelena rastlina

Včeraj ob 22.31 so policisti v Novi Gorici 18-letniku v postopku zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Pes ugriznil moškega

Včeraj je bila policija obveščena o ugrizu psa v Goriških Brdih. Ugotovljeno je bilo, da je nemški ovčar v dopoldne v naselju Neblo v roko ugriznil moškega. Kasneje so ga zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Policisti bodo lastniku psa izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Grafiti v Novi Gorici

Včeraj so bili policisti s strani prijavitelja obveščeni, da je neznanec med vikendom porisal fasado dveh stavb na Cankarjevi ulici v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je na vsaki stavbi po nestrokovni oceni nastalo za približno 3000 evrov škode. Novogoriški policisti obravnavani primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z omenjeno zadevo podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča v križišču

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o prometni nesreči izven naselja Kromberk, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok prometne nesreče neupoštevanje pravil prednosti v križišču. 26-letna voznica avtomobila, državljanka Romunije, je vozila iz smeri Ajševice proti Novi Gorici. V Kromberku je v semaforiziranem križišču zavijala levo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri naravnost pravilno pripeljal 49-letni voznik avtomobila. Med osebnimi vozili je prišlo do trčenja, omenjeni 49-letni voznik pa je po trčenju zapeljal naravnost čez križišče in pločnik ter z vozilom obstal pod voziščem na travniku. Nihče od udeležencev prometne nesreče se ni poškodoval. Prometni policisti so 26-letni voznici izdali plačilni nalog.

Nasilje v družini

Sežanski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu možu so izrekli prepoved približevanja.

Ostal brez avta

Včeraj ob 21.56 so policisti v Izoli zasegli osebni avto, in sicer vozniku iz Radovljice, ki mu je alkotest pokazal 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano