BMW izginil z dvorišča

Z dvorišča ene od hiš v širši okolici Nove Gorice je v noči na soboto neznanec ukradel zaklenjeno osebno vozilo znamke BMW 320d touring avt., letnik 2009, kovinsko sive barve, z registrsko številko GO ML-375. S tem je lastnika oškodoval za približno 15.000 evrov. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjeno tatvino vozila podali kazensko ovadbo.

 Foto: STA
Foto: STA

Iz hiše so odnesli denar in zlatnino

V Šmarjah pri Sežani je v petek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Vlomilci so odnesli 1000 evrov in za 1500 evrov zlatnine.

Z avtomobilom trčil v križ

V soboto ob 3.15 je bila policija obveščena, da je v Parjah pri Pivki nekdo z avtomobilom trčil v križ poleg hiše, voznik pa naj bi bil pod vplivom alkohola. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj kraj zapustil, vozilo pa je ostalo izven vozišča. Kasneje so ugotovili, da je vozil 35-letnik iz okolice Ilirske Bistrice, ki so ga policisti našli doma. Alkotest mu je pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Dokumenti so bili originalni, slika pa vstavljena

V soboto zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 44-letni državljan Albanije. Pri temeljiti mejni kontroli so policisti pri njem našli osebno izkaznico, vozniško dovoljenje in zdravstveno izkaznico Italije. Ugotovili so, da so obrazci dokumentov originalni, slika pa je vstavljena. Kasneje so ugotovili tudi, da so bili obrazci ukradeni, Albanec pa naj bi jih kupil za 600 evrov. Sledi mu kazenska ovadba.

Z žaljenjem ni prenehal

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Novi Gorici, kjer je 25-letni moški žalil drugega moškega in ga odrinil. Na kraj kršitve so bili napoteni novogoriški policisti.

Tudi ob prisotnosti policistov se omenjeni moški ni umiril in kljub opozorilom policistov, naj s kršitvijo preneha, je s kršitvijo nadaljeval. Policisti so zato zoper njega odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Italijanskemu turistu iz denarnice v hotelski sobi ukradli denar in kartico

Včeraj dopoldne je bila policija obveščena, da je neznani storilec italijanskemu gostu enega od novogoriških hotelov v sobi iz denarnice ukradel denar in interno plačilno kartico oziroma listič (ticket). Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjeno tatvino vozila podali kazensko ovadbo.

Nemki v Dutovljah vlomili v vozilo

V Dutovljah je v petek državljanka Nemčije prijavila, da so jim vlomili v vozilo in ukradli navigacijo, CD player in kovček z oblačili ter dva kovčka iz prtljažnika. Tujka je oškodovana za 600 evrov.

Preizkus alkoholiziranosti je odločno odklonil

V soboto ob 19. uri so policijo obvestili, da na hitri cesti iz Bertokov proti Kopru nevarno prehiteva voznik belega clia, ki je najverjetneje vinjen. Policisti so ustavili 37-letnega državljana Hrvaške. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odločno odklonil, zato so mu odredili pridržanje. Zoper njega so uporabili tudi fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje, ker se je med postopkom nedostojno vedel in se fizično upiral policistu. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledita mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Motorno kolo je bilo predelano

V petek so policisti zaradi tehnične predelave v Luciji 18-letnemu domačinu zasegli kolo z motorjem. Sledi mu obdolžilni predlog.

Napihala sta

V soboto ob 22. uri so izolski policisti ustavili 48-letnega državljana Hrvaške, ki mu je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ponoči so policisti v Idriji ustavili 50-letno voznico avtomobila in ji v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Kradli gorivo iz tovornih vozil

Včeraj okrog polnoči je bila policija obveščena o tatvini goriva iz dveh tovornih vozil z makadamskega parkirišča v Prvačini. Po sedanjih ugotovitvah je bilo iz rezervoarjev omenjenih vozil ukradeno skupno približno 200 litrov goriva. S tem je nepridiprav eno od ljubljanskih podjetij oškodoval za približno 300 evrov. Po zbranih obvestilih in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti podali kazensko ovadbo.

Kradli iz skladišča

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o nedavnem vlomu v skladišče enega od objektov v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec iz skladišča ukradel več različnega orodja (motorna žaga, brusilki, veliko udarno kladivo …). Tolminski policisti okoliščine navedenega kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

NR


Najbolj brano