Avto na streho, voznik je napihal dva promila

Alkohol v prometu pomeni izzivanje nevarnosti, pijani voznik vozi prepočasi ali prehitro, težko obvladuje smer vožnje, opozarjajo koprski policisti. A nenehna opozorila ne zaležejo. V sredo, nekaj minut po 21. uri, je voznik, ki se je na Krasu prevrnil z avtom na streho, napihal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka - okrogla dva promila.

Mladega voznika iz Švice je pri Postojni zaneslo z avtoceste. 
Reševalci in gasilci so pomagali vozniku in trem sopotnikom.  Foto: Pgd Postojna
Mladega voznika iz Švice je pri Postojni zaneslo z avtoceste. Reševalci in gasilci so pomagali vozniku in trem sopotnikom.  Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > O nesreči pijanega Kraševca so policiste obvestili v sredo, nekaj minut po 21. uri. Njegovo vozilo je bilo ob cesti med Lipico in Sežano prevrnjeno na streho. Ugotovili so, da se je 57-letnik iz okolice Sežane peljal od Lokve proti Sežani. Zapeljal je preblizu desnega roba, od tam pa ga je zaneslo v desno s ceste, kjer je trčil v drevo. Nato je z avtom zapeljal nazaj na vozišče, od koder ga je zaneslo še v levo, nazadnje pa je izven vozišča avto obstal na strehi.

Voznik je imel precej sreče v nesreči, saj se ni poškodoval. je pa zato napihal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (dva promila). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, proti njemu bodo spisali tudi obdolžilni predlog.

V sredo popoldne je počilo v Hruševju pri Postojni. 54-letni Postojnčan je prav tako zapeljal preblizu desnemu robu. Avto je nato zaneslo s ceste, nazadnje pa se je prevrnil na streho. Reševalci so poškodovanega 57-letnika odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so zanj odredili strokovni pregled, ukrepali bodo, ko bodo dobili rezultate.

Včeraj okoli 7.30 je 20-letni voznik kombija, državljan Švice, med vožnjo po avtocesti od Postojne proti Razdrtemu zapeljal s ceste. Med prevračanjem kombija so se voznik in trije sopotniki laže poškodovali. Dva so odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico.

Novogoriški policisti pa iščejo voznika, ki je v enem od krožišč povzročil nesrečo, nato pa pobegnil. Nesreča se je zgodila v sredo ob 19.50. 52-letna italijanska voznica se je v Novi Gorici z avtom peljala po Erjavčevi ulici proti Ulici tolminskih puntarjev. Zapeljala je v krožišče, takrat pa je neznani voznik trčil v sprednji del njenega avtomobila. Namesto da bi ustavil, je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej. Italijanska voznica je zapeljala za njim po Kidričevi ulici, vendar je bil prehiter, zato je ustavila in poklicala policiste.

Ti vse, ki bi kaj vedeli o nesreči, prosijo, da jim to sporočijo na postajo prometne policije. Pokličejo lahko na številko (05) 393- 41-99 ali pišejo na njihov elektronski naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si. Pokličejo jih lahko tudi na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080/12-00. Policisti pozivajo tudi pobeglega voznika, da se oglasi.

V sredo popoldne so zaradi prekratke varnostne razdalje na cesti med Ajdovščino in Vipavo, v bližini odcepa za naselje Zapuže, trčila tri vozila. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni voznik, ki je z vozilom trčil v zadnji del avtomobila, s katerim se je pred njim peljal 53-letni voznik, njegovo vozilo pa je nato odbilo še v avto pred njim. Policisti so 19-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, druga dva voznika sta se v nesreči laže poškodovala. Oskrbeli so ju ajdovski reševalci, 53-letnika so odpeljali v šempetrsko bolnišnico. SP


Najbolj brano