Avstrijca sta se zapletla na smučišču

V zadnjih dneh sta se na smučišču Cerkno poškodovala mlada smučarja. 16-letno Avstrijko je v torek po padcu vrglo čez zaščitno ograjo, a se je le lažje poškodovala.

Fotografija je simbolična. Foto: Igor Mušič
Fotografija je simbolična. Foto: Igor Mušič

CERKNO > V torek, malo pred 14. uro, je 16-letni smučar iz Avstrije smučal po povezovalni smučarski progi iz proge Lom proti Dolini. Nekaj metrov pred njim je smučalo 16-letno dekle, prav tako doma iz Avstrije. Ko sta prismučala na zadnjo prelomnico, je 16-letnica med smuko zavila desno, pri tem pa je mladi Avstrijec, ki je smučal za njo, s smučkami zadel v zadnji del njenih smuči. Mladoletna smučarka je izgubila ravnotežje, zapeljala v desno, kjer je nato trčila v zaščitno ograjo. Vrglo jo je čez ograjo, kjer je po približno treh metrih poškodovana obležala. Padel je tudi avstrijski smučar. Mlada Avstrijka se je pri padcu lažje poškodovala, s helikopterjem so jo odpeljali v ljubljanski klinični center, smučar pa se ni poškodoval. Policisti bodo ukrepali, ko bo znana teža poškodb 16-letne smučarke.

Pred dnevi se je na smučišču v Cerknem poškodoval 14-letni deskar. Pri ustavljanju z desko je padel in z glavo udaril v tla. Tudi njega so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa so ga kmalu odpustili v domačo oskrbo.


Najbolj brano