Aretacija je bila, posilstva ni bilo

Včeraj zgodaj zjutraj je prebivalce Sv. Antona razburila atraktivna aretacija neznanega moškega, ki so ga blokirali na glavni cesti in vklenili pred šolo. Kmalu se je po facebooku razširila lažna informacija, da moški po Kopru napada ženske in da je eno celo posilil, nato pa so policisti sporočili, da so odkrili kmetovalca, ki je na Markovcu gojil konopljo.

Koprčan je v petek ostal brez 25 rastočih sadik konoplje in 
226 gramov že posušenih delcev.  Foto: Pu Koper
Koprčan je v petek ostal brez 25 rastočih sadik konoplje in 226 gramov že posušenih delcev.  Foto: Pu Koper

KOPER, SV. ANTON > Kot blisk so se včeraj po Kopru in okolici razširile informacije o treh kriminalnih zgodbah, ki naj bi se dogajale v mestu in bližnji okolici. Ob pol sedmih zjutraj je bilo nekaj domačinov namreč priča, kako so pred šolo v Sv. Antonu policisti z dvema policijskima avtoma blokirali glavno cesto na prehodu za pešce in prisilili voznika avta, da je zavil na parkirišče pred šolo.

Tja naj bi za njim pripeljal tretji policijski avto, policisti naj bi skočili iz njega, iz avta potegnili moškega in ga aretirali. Njegov avto naj bi ostal na parkirišču, neznanega moškega pa naj bi odpeljali v bližnji zaselek in pri njem opravili hišno preiskavo.

Za pojasnila smo zaprosili Anito Leskovec s koprske policijske uprave, ki nam zaradi interesa preiskave, ki še vedno poteka, o dogodku ni mogla povedati ničesar. Po naših podatkih je šlo za preiskavo hiše moškega, ki naj bi ga sumili, da goji prepovedano konopljo. Več podatkov naj bi bilo znanih danes.

Že dopoldne pa je po facebooku zaokrožila informacija, da se po Kopru sprehaja nasilni moški, ki napada ženske in da naj bi eno že posilil. Tudi to informacijo smo preverili na policijski upravi, vendar se je izkazala za lažno. “V tem trenutku nimamo nobene takšne prijave in konkretnega primera ne poznamo, če pa bi kdo karkoli vedel o takšnem dogajanju, ga prosimo, naj to sporoči na številki 113, 080 1200 ali najbližji policijski postaji,” je povedala Anita Leskovec.

Zgodaj popoldne pa so s policijske uprave poslali sporočilo o še enem uspehu koprskih policistov.

Ti so namreč konec prejšnjega tedna na Markovcu odkrili 29-letnega Koprčana, ki je v svojem stanovanju gojil prepovedano drogo konopljo. Minuli petek so policisti potrkali na njegova vrata in pokukali še v druge prostore, ki jih je uporabljal, ter našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v njem pa 25 rastlin in 226 gramov že posušene “trave”. Rastline in posušene delce so zasegli, prav tako opremo za gojenje konoplje. 29-letnega Koprčana so zaslišali, ga po zaslišanju izpustili na prostost, proti njemu pa spisali kazensko ovadbo.

DC


Najbolj brano