Anglež po levi čelno v Kraševca

Brez jasnega vzroka je 48-letni voznik iz Velike Britanije v soboto dopoldne na Postojnskem zapeljal na levo stran ceste in čelno trčil v avto voznika iz okolice Sežane, ki je z družino pripeljal nasproti. Pet ljudi je končalo v postojnskem zdravstvenem domu, enega od njih pa so odpeljali v ljubljanski klinični center.

Angleški voznik je vozil po levi strani in trčil v avto Kraševca.  Foto: Pgd Postojna
Angleški voznik je vozil po levi strani in trčil v avto Kraševca.  Foto: Pgd Postojna

VELIKI OTOK > Nesreča se je zgodila v soboto nekaj minut pred poldnevom. Po lokalni cesti od Velikega Otoka proti Zagonu je vozil voznik iz okolice Sežane, z njim pa so bili v avtu še žena in dva otroka. Z druge strani pa je od Zagona proti Velikem Otoku z osebnim avtomobilom vozil 48-letni državljan Velike Britanije.

Ta je na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran ceste in vozil po njej, dokler mu nasproti ni pravilno pripeljal Kraševec. Voznika sta se srečala na istem voznem pasu in čelno trčila.

Po trku so takoj poklicali na pomoč, prvi so na kraj prihiteli postojnski zdravstveni reševalci, ki so oskrbeli poškodovane in prve odpeljali v postojnski zdravstveni dom. Postojnski gasilci so jim pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih v reševalna vozila in zavarovali kraj nesreče. Čeprav je bilo trčenje kar silovito, ni bilo treba nikogar reševati iz objema pločevine, tako da so lahko reševalci hitro opravili svoje delo.

V nesreči so bili v slovenskem avtu poškodovan voznik , njegova žena in oba otroka, v drugem pa le angleški voznik. Enega od poškodovanih so potem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, druge štiri pa so po oskrbi v postojnskem zdravstvenem domu spustili domov. Zaradi reševanja nesreče je bila cesta nekaj časa popolnoma zaprta za ves promet, policisti pa so Angleža kaznovali. Zakaj je zapeljal na nasprotno stran ceste in ali se je spozabil ter začel voziti po levi strani, kot doma, včeraj policisti niso poročali.

DANIJEL CEK


Najbolj brano