Gost se je znesel nad inventarjem

V soboto so policisti prejeli prijavo, da se je tuji gost enega od novogoriških hotelov znesel nad sobnim inventarjem. 37-letni moški, državljan Albanije je gospodarski družbi povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Vročekrvnež se tudi ob prihodu policistov ni umiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so ga odpeljali na hladno. Albanca čaka kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PRIMORSKA > V soboto, nekaj minut po 13. uri, se je zgodila prometna nesreča v Vipavi in v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik avtomobila. 83-letni voznik avtomobila je vozil po glavni cesti skozi Vipavo in v križišču (Goriške ceste in Vinarske ulice) zavijal levo. Pri tem je izsilil prednost 53-letnemu kolesarju, ki je pravilno pripeljal v nasprotni smeri. Kolesar se je pri tem zaletel v desni bok osebnega vozila in padel ter si poškodoval zapestje. Voznika avtomobila čaka ustrezna kazen.

Krepko pijan in brez vozniškega dovoljenja sedel za volan

Včeraj popoldne so policisti na Colu ustavili 49-letnega voznika avtomobila in v postopku med drugim ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega so mu policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 1.08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku zasegli osebno vozilo, zaradi kršitev prometne zakonodaje pa bodo zoper voznika napisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Pijan voznik izsilil prednost kolesarju

V Pradah je v petek zvečer 54-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju v levo izsilil prednost 48-letnemu kolesarju. V trčenju je kolesar skupil hude poškodbe. Križišče je razsvetljeno z javno razsvetljavo, kolesar pa na kolesu ni imel luči in drugih odsevnih teles. Izkazalo pa se je, da je tudi voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu kazenska ovadba.

Tatovi na delu

V noči iz petka na soboto je neznanec vlomil v piransko trgovino in ukradel nekaj škatlic cigaret in tobaka.

Iz barke v piranskem mandraču je neznani storilec ukradel radijsko CB postajo in razno ročno orodje ter s tem lastnika oškodoval ta 100 evrov.

V Kopru sta bili ukradeni reg. tablici z oznako KPBP-246.

Konec tedna je nekdo tudi vlomil v osnovno šolo v Hrvatinih in ukradel projektor.

NR


Najbolj brano