Kronika
Alkotest odklonil zaradi “zdravstvenih razlogov”
Alkotest odklonil zaradi “zdravstvenih razlogov”

Nekaj pred polnočjo so policisti v Kopru obravnavali 55-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je preizkus alkoholiziranosti odklonil zaradi zdravstvenih razlogov, zatem pa je odklonil tudi strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi odklona strokovnega pregleda.

Spletne prevare: preveč dobra ponudba je znak za alarm
Spletne prevare: preveč dobra ponudba je znak za alarm

Policisti in strokovnjaki za spletno varnost pred počitnicami opozarjajo na prevare, v katere se lahko zapletejo dopustniki. Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT so v zadnjih dneh dobili več prijav goljufij z lažnimi Booking ponudbami. Previdnost pa velja tudi ob klicih neznancev, ki nam ponujajo pomoč pri poslih s kriptovalutami.

Prehiter voznik začetnik med postopkom zbežal
Prehiter voznik začetnik med postopkom zbežal

Voznik začetnik je pozno sinoči v Novi Gorici vozil po Grčni v smeri Gregorčičeve ulice. Ko je pripeljal po klancu navzdol, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal naravnost preko vozišča Gregorčičeve ulice in betonskega robnika na betonsko stopnišče ter zelenico pred stanovanjskim objektom. V prometni nesreči se ni poškodoval, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti in hitri test na droge, vendar je med postopkom pobegnil neznano kam. Kljub temu bodo policisti zoper 29-letnega voznika zaradi odgovornosti za več prekrškov podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.