90-letnik z avtom v drevo

Nočna vožnja 90-letnika se je včeraj zjutraj pri Razdrtem končala še pred ciljem. Med vožnjo proti Hruševju je zapeljal s ceste in trčil v drevo. V Novi Gorici je včeraj voznik zbil mopedista, v Solkanu pa je kolesarka na gradbišču trčila v oviro in padla naravnost v jašek.

Trčenje pri Razdrtem  k sreči ni bilo silovito, sicer bi 90-letni voznik utrpel hujše poškodbe. Foto: Pgd Postojna
Trčenje pri Razdrtem k sreči ni bilo silovito, sicer bi 90-letni voznik utrpel hujše poškodbe. Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Nesreča pri Razdrtem se je zgodila včeraj četrt čez tretjo uro zjutraj, ko je po stari cesti od Razdrtega proti Hruševju vozil 90-letni domačin iz ene od okoliških vasi. Približno kilometer dlje od Razdrtega je v blagem desnem ovinku s ceste zapeljal v desno in trčil naravnost v drevo. Pri tem se je udaril v glavo.

Na pomoč so mu priskočili gasilci iz Postojne in Hruševja, ki so zavarovali kraj nesreče, postojnski reševalci pa so voznika oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po prvih ugotovitvah naj bi se v nesreči le laže poškodoval.

Nenavadna in nevsakdanja nesreča pa se je zgodila včeraj nekaj minut pred šesto uro zjutraj v Solkanu. 47-letna kolesarka je med vožnjo po Cesti IX. Korpusa na nezavarovanem delovišču najprej trčila v neznano oviro, zaradi česar je na kolesu izgubila ravnotežje in padla naravnost v odprt jašek na cesti.

Pri tem se je udarila v glavo in poškodovala. Kdo je kriv za nesrečo in zakaj je bil jašek na cesti odprt ter nezavarovan, so novogoriški prometni policisti včeraj še ugotavljali. Ko bodo zbrali vse informacije, bodo ustrezno ukrepali.

Dobre pol ure kasneje je počilo še pred predorom Panovec v smeri proti Novi Gorici. 60-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz Rožne Doline proti Novi Gorici in med vožnjo začel prehitevati 49-letnega voznika na mopedu. Ta je še pred prehitevanjem nakazal, da bo zavijal v levo, očitno pa je voznik avtomobila njegov znak spregledal.

Z avtom je trčil v mopedista, ki je po trku padel in se udaril v ramo. Po prvih podatkih naj bi se laže poškodoval. Novogoriški reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, v nesreči pa so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci. Policisti so voznika avtomobila kaznovali zaradi nepravilnega prehitevanja. DC


Najbolj brano