88-letnik trčil v traktor

V nedeljo zvečer je 88-letni Bistričan v Jasenu s svojim avtom nerodno prehiteval voznika s traktorjem, trčil vanj, potem pa se je avto prevrnil na streho. K sreči se ni poškodoval. V nedeljo popoldne je počilo še v Gojačah na Ajdovskem, v noči na nedeljo pa v Vrtojbi.

V Jasenu pri Ilirski Bistrici se je 88-letni voznik skoraj brez poškodb rešil iz prevrnjenega avta Foto: Pgd Ilirska Bistrica
V Jasenu pri Ilirski Bistrici se je 88-letni voznik skoraj brez poškodb rešil iz prevrnjenega avta Foto: Pgd Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Nesreča v Jasenu se je zgodila v nedeljo ob 21.34, ko je že v trdni temi po cesti vozil 17-letni voznik s traktorjem, na katerem je imel pripeto bočno kosilnico. Za njim je z avtom pripeljal kar 71 let starejši voznik in ga skušal prehiteti. Oba voznika sta iz Ilirske Bistrice. Očitno pa 88-letnemu vozniku avta prehitevanje ni šlo ravno dobro od rok, saj je z desnim bokom svojega avta zadel v zadnji levi del traktorja, po trčenju pa je izgubil nadzor in se z avtom vred prevrnil na streho. Avto je obstal na cesti, traktorist pa je po trčenju zapeljal na travnik.

Minulo nedeljo so policisti odkrili še dva pijana voznika: v Volčji Dragi je 44-letnik napihal 0,92 miligrama (1,91 promila), v Vipavi pa 49–letnik 0,78 miligrama (1,62 promila) alkohola. Že v petek pa so po klicu zaskrbljenega občana policisti na portoroški avtobusni postaji našli močno pijanega voznika skuterja, ki se je nameraval kljub vsemu odpeljati. Policisti so ugotovili, da je 35-letni Lucijčan pred tem vozil po pločniku in cesti Obala, pri tem pa kričal na ljudi in jih žalil. Nato se je ustavil na parkirišču, kjer je zaspal. Ker so ga policisti zbudili, jih je začel žaliti in nanje kričati, zato so ga odpeljali na hladno. Prislužil si je vrsto kazni, alkotesta pa ni hotel opraviti.

Na kraj so prihiteli policisti, bistriški gasilci in reševalci, ki so starejšega voznika oskrbeli. Po pričanju očividcev pa ni bil zelo poškodovan, saj je normalno hodil naokrog in se aktivno vključil v reševanje posledic nesreče. Na koncu so gasilci njegov avto znova postavili na kolesa. Oba voznika sta bila trezna in oba sta dobila položnici za plačilo kazni. Starejši, ker je povzročil nesrečo, mlajši pa, ker je menda vozil neregistriran traktor.

V vasi Gojače je v nedeljo nekaj minut pred sedmo uro zvečer povzročil nesrečo 19-letni voznik, ki je s svojim avtom izsilil prednost 56-letnemu vozniku. Voznika sta trčila, k sreči pa je trpela le pločevina. Mladi voznik bo plačal še kazen.

V noči na nedeljo pa je nekaj minut po 3. uri 27-letni voznik v Vrtojbi najprej zadel robnik ob desni strani ceste, od tam pa zapeljal v levo, kjer je trčil v živo mejo. Z njim je bil v avtu tudi 61-letni sopotnik. Policisti so 27-letnika preskusili z alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 1,32 miligrama (2,75 promila) alkohola. Prepovedali so mu vožnjo, začasno vzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še obisk pri sodniku. DC


Najbolj brano