80-letna Koprčanka s cliom obračala pred predorom Markovec

V soboto opoldne so policisti prejeli več obvestil, da voznica avtomobila znamke renault clio obrača pred tunelom Markovec. Za volanom je bila starejša ženska, ki se je odpeljala nazaj proti Kopru, in sicer v napačno smer. Policisti so vozilo opazili na izvozu za Semedelo. 80-letna voznica iz Kopra je priznala prekršek. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni predlog.

Predor Markovec Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Predor Markovec Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PRIMORSKA > V petek popoldne je 33-letnik iz Zg. Škofij vozil neregistrirano motorno kolo znamke aprilia, in sicer v smeri od Zg. Škofij proti Sp. Škofijam. Ko je pripeljal do odcepa za Elerje, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. V tem trenutku pa je iz Elerjev pripeljal 67-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom. Po padcu motorista, je motor drsel naprej po vozišču in trčil v zadnji desni odbijač avtomobila. Motoristu sledi obdolžilni predlog. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti motor zasegli.

Danes ponoči so policisti prejeli klic iz piranskega hotela. Zaposleni je zagledal nekoga, ki je bil zamaskiran, in je pobegnil. Po ogledu kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec pobral denar iz sefa in zbežal.

Vlomilci v skladišču koprske trgovine

V soboto so neznanci vlomili v skladišče ene od koprskih trgovin. Ukradli so motorne žage, kotne brusilke, vrtalni stroj in vibracijsko iglo ter nekaj opažnih in veznih kovinskih elementov. Podjetje je oškodovano za 2700 evrov.

Motorist je k sreči skupil le lažje poškodbe

V soboto zjutraj je v Kopru padel motorist. Prometno nesrečo je povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Šmarij, ki je zavijal levo v trenutku, ko ga je prehiteval voznik 46-letni motorist iz Italije. Motorista so reševalci lažje poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi plačilni nalog. Cesta je bila zaprta v obe smeri, promet je bil ponovno sproščen ob 8.56.

Potopil čoln v semedelskem mandraču

V mandraču v Semedeli je nekdo prevrnil in potopil motorni čoln znamke pasara T401. Lastnica je oškodovana za 2000 evrov.

Iščejo povzročitelja prometne nesreče

V soboto opoldne je 24-letni Sežančan vozil motorno kolo od Tomaja proti Dutovljam. V blagem desnem ovinku mu je nasproti pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila, kateremu se je Sežančan umikal desno in pri tem z desnim delom motornega kolesa oplazil kamniti zid, padel in se huje poškodoval (poškodba desnega gležnja in odprti zlom stopalčne kosti). Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Vse, ki bi o tej nesreči karkoli vedeli, policisti prosijo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Ukradel kuverto z 2300 evri

V Bertokih je nekdo v noči iz sobote na nedeljo iz lokala izmaknil kuverto, v kateri je bilo nekaj več kot 2300 evrov.

Italijan se je požvižgal na znake policistov

V noči iz sobote na nedeljo so policisti v Sežani 31-letnemu Tržačanu z osebnim avtomobilom izmerili hitrost 67 km/h. Italijan je ignoriral znake policistov, da se ustavi, ampak je pospešil naprej, proti Italiji. Policisti so ga ustavili na bencinskem servisu Fernetiči, kjer so ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0.56 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Noč je preživel na hladnem, naslednji dan so ga z obdolžilnim predlogom policisti privedli na sodišče.

Okradel Italijana

V enem od lokalov v Postojni je v nedeljo neznani zmikavt okradel 44-letnega Italijana. Ukradel mu je torbico s 500 evri in dokumenti ter potovalko, v kateri je imel oblačila.

Tat na parkirišču pod Belvederjem

V Izoli na parkirišču pod Belvederjem je nekdo vlomil v osebni avtomobil in lastnici, državljanki Hrvaške, odnesel nekaj osebnih predmetov, dokumentov in avtoradio. Oškodovana je za 200 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano