73-letnik pokal petarde

V petek popoldne je policija dobila prijavo, da nekdo v Ilirski Bistrici poka petarde.Policisti so na kraju ugotovili, da je 73-letnik uporabljal pirotehnična sredstva, ki jih je zatem tudi izročil. 14 petard so mu zasegli in izdali odločbo o prekršku v hitrem postopku.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Ljubljana
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Ljubljana

PRIMORSKA > V soboto ob 8.49 se je na cesti med Podkrajem in Bukovjem zgodila prometna nesreča. 22-letni voznik iz Predjame je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v kamnito brežino in se prevrnil na streho. Huje poškodovanega so odpeljali v UKC Ljubljana. Sledi mu plačilni nalog.

Grozil je, da jo bo ubil

Koprski policisti so v petek obravnavali nasilje v družini. Kazensko so ovadili moškega, ki je v daljšem časovnem obdobju oškodovanki večkrat zagrozil, da jo bo ubil ter jo spravljal v podrejen položaj.

Moška nadlegovala stranke v trgovini

V soboto zvečer sta moška v eni od trgovin v Piranu nadlegovala stranke. 40-letnik iz Lucije se vinjen ni pomiril niti ob prihodu policistov, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

Zasegu vozila je nasprotoval

V Postojni so v soboto ustavili 60-letnega domačina, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Policist je nato zoper lastnika vozila, ki je prišel na kraj in se vmešaval v postopek (nasprotoval je zasegu vozila), zaradi preprečitve napada na policistko uporabil prisilna sredstva, zatem pa so mu izdali še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ukradel je akumulator in čelado

V nedeljo ponoči je v Kopru nekdo iz garaže odpeljal motorno kolo, registrske številke KPJP-92, znamke aprilia leonardo. Z vozila je ukradel akumulator, čelado ter poškodoval ključavnico, motorno kolo pa je pustil pod blokom. Škode je za 200 evrov.

Nemec trčil v Ekvadorca

V nedeljo ob 7.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči na avtocesti med Razdrtim in Postojno. Voznik kobija, 47-letni državljan Nemčije, je vozil po desnem pasu in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del polpriklopnika, ki ga je po istem pasu vozil 52-letni državljan Ekvadorja. Po trku je zapeljal na levi prometni pas, kjer je trčil še v levo odbojno ograjo in tam obstal. Vsi v kombiju (voznik in šest potnikov) so se v nesreči poškodovali, eden od njih huje. Odpeljali so jih v UKC Ljubljana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Odpeljal je kolo, pa tudi ograjo

V Kopru je v nedeljo nekdo iz bloka ukradel kolo znamke giant AC-2., zaklenjeno s ključavnico za ograjo v bloku. Ograja, na katero je bilo kolo zaklenjeno, je bila odvita in skupaj s kolesom odpeljana. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

S pištolo grozil bivši partnerki

V nedeljo okoli 15. ure so koprski policisti v eni od vasi obravnavali nasilje. Moški je s pištolo grozil bivši partnerki, pred prihodom policistom pa je kraj zapustil. Uro zatem so ga izsledili na Postojnskem. Odvzeli so mu prostost, sledi mu kazenska ovadba za nasilništvo.

Pijano voznico so našli doma

V nedeljo ob 19.17 naj bi na relaciji Izola-Koper, pred bencinskim servisom, voznik avtomboila trčil v ograjo. Na kraju so policisti ugotovili, da je 62-letna voznica z avtombilom na relaciji Belveder-Koper zaradi nepravilne smeri vožnje trčila v več prometnih znakov, ki jih je odbilo na nasprotno smerno vozišče, po katerem se je pripeljal voznik, 28-letni državljan BiH. Povzročiteljico so izsledili doma, alkotest ji je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen ji je bil tudi strokovni pregled. Vozilo so zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto ob 2.50 je bila policija obveščena o prometni nesreči pri Pivki, povzročitelj pa je s kraja odšel peš. Policisti so ugotovili, da je avto vozil 22-letni Pivčan, našli so ga doma. Alkotest mu je pokazal miligram alkohola na liter izdihanega zraka, sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo v cestnem prometu.

V soboto ob 22.54 so imeli policisti na Belokriški ulici v Portorožu v postopku 38-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, opravljen alkotest pa mu je pokazal rezultat 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vlomili v bencinski servis

Danes ob 3. uri so bili policisti obveščeni o vlomu v bencinski servis v Divači. Polcisiti so na kraju zalotili storilce, vendar so ti pobegnili. Zavarovali so sledi, intenzivno zbirajo informacije.

Danes okoli 14. ure se je v Vipolžah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen italijanski voznik motornega kolesa znamke piaggio beverly. Policisti so ugotovili, da je 51-letni italijanski voznik vozil iz smeri Vipolž proti naselju Dobrovo. Na ravnem delu ceste je zapeljal desno, kjer je nekaj časa vozil po travnati bankini, nato pa zapeljal v jarek in se poškodoval (sum zloma desne roke). Kasneje so poškodovanega italijanskega motorista z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Zaradi kršitve prometne zakonodaje mu bodo policisti izrekli globo.

Včeraj okoli poldneva se je zgodila prometna nesreča na območju naselja Neblo (Občina Brda), v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila. 41-letni voznik motornega kolesa, državljan Italije, je vozil iz smeri naselje Dobrovo v smeri državne meje. Italijanski motorist je v desnem, ostrem in nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti padel po tleh v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni voznik avtomobila. Vozili sta trčili, nihče pa k sreči ni bil poškodovan. 41-letnemu povzročitelju prometne nesreče so policisti kaznovali z globo.

V delovni nesreči na Tolminskem se je huje poškodoval 63-letni moški

V soboto zjutraj se je zgodila delovna nesreča v naselju Kneške Ravne (Občina Tolmin). Med popravilom strehe se je poškodoval 63-letni moški. Med delom je padel z lestve in zgrmel na kamnita tla, pri čemer si je hudo poškodoval glavo. Reševalci so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

74-letnica padla s sedežnice

Včeraj popoldne je 74-letna smučarka padla s sedežnice in se poškodovala. 74-letnica je skupaj z njenim možem okoli 13.37 ure vstopala na štirisedežnico Brdo. Oba smučarja sta se po prvih ugotovitvah slabo namestila na omenjeno sedežnico; zaradi nepravilne namestitve namreč 77–letni smučar ni uspel zadržati 74-letne smučarke na sedežnici in zapreti varovala, tako da je slednja po približno dvajsetih metrih vožnje s sedežnico zdrsnila oziroma padla s smučmi v globino (približno 4,5 metra) na travnato površino, kjer je tudi poškodovana obležala. Prvo pomoč so ji nudili reševalci in dežurna zdravnica na smučišču SC Cerkno, kasneje pa so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. V zvezi z omenjeno smučarsko nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika

Spletno uredništvo


Najbolj brano