62-letnik zastrupljal pse v parku?

Mariborske policiste so v ponedeljek zvečer obvestili o neznanem moškem z vrečko v roki, ki naj bi v mestnem parku zastrupljal živali. Ob njihovem prihodu je moški zbežal in odvrgel vrečo, a so za njim stekli ljudje in ga ujeli. Pri tem je moški udaril še eno od oseb. Policisti so pozneje ugotovili, da gre za 62-letnega Slovenca.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MARIBOR > Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, so v zvezi s primerom sprejeli ustno kazensko ovadbo, iz katere izhaja sum, da je bil v preteklosti na tem območju zastrupljen pes. Prijetemu moškemu so zasegli vrečko s kosi mesa, na katerih je bila za zdaj neznana snov.

Zaradi tega bodo policisti nadaljevali zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin suma storitve kaznivega dejanja, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ker je 62-letnik z udarcem kršil tudi določila zakona o varstvu javnega reda in mira, so mu policisti izdali plačilni nalog. Med kršitvijo se je moški tudi poškodoval, zaradi česar so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Policija prosi vse, ki imajo kakršnekoli koristne informacije v zvezi s primerom, naj jih sporočijo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na policijski postaji Maribor I na Vošnjakovi ulici, kjer vodijo preiskavo.

STA


Najbolj brano