54-letni voznik zapeljal v Sočo

Danes se je nekaj minut po 7. uri zgodila huda prometna nesreča na glavni cesti Solkan-Plave (nekaj sto metrov naprej od Mrzleka), v kateri je življenje izgubil 54-letni voznik iz okolice Kanala ob Soči s stalnim prebivališčem v Italiji.

Fotografija je simbolična. Foto: Grs Tolmin
Fotografija je simbolična. Foto: Grs Tolmin

NOVA GORICA > Po prvih ugotovitvah je 54-letni voznik terenskega avtomobila znamke mitsubishi vozil iz smeri Nove Gorice proti Plavam. V desnem ovinku je iz neznanega vzroka zapeljal levo izven vozišča na manjše makadamsko parkirišče in nato po poraščeni brežini z manjšimi drevesi približno deset metrov pod cesto v Sočo. Vozilo je obstalo na levem boku, do polovice v reki, tik ob brežini. Voznika so našli mrtvega ob vozilu v reki. Na kraju so bili poleg policistov tudi reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica in novogoriški gasilci ter potapljači, ki so pregledali dno Soče v bližini vozila in zajezili odtekanje goriva.

Dežurna zdravnica je na kraju lahko le potrdila smrt voznika in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Vozilo so s pomočjo avtodvigala dvignili iz vode. Promet so ponovno odprli ob 9.15.

V letošnjem letu so na območju PU Nova Gorica zaradi posledic prometnih nesreč (vključno z današnjo) umrle tri osebe.

NR


Najbolj brano