48-letnik z zračno puško streljal v okna sosedov

Krški policisti so pridržali 48-letnega moškega, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Policisti so v hišni preiskavi, kjer so jih pričakale prepreke z elektriko, zasegli zračno puško in več predmetov, ki jih je moški uporabil za vlom v stanovanjsko hišo.

Fotografija je simbolična. Foto: Pp Postojna
Fotografija je simbolična. Foto: Pp Postojna

NOVO MESTO > Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti s silo vstopili v stanovanjsko hišo, v kateri se je skrival osumljenec. Moški je kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev, ki bi povzročila udar elektrike in poškodovala osebo, ki bi vstopila skozi vrata.

Policisti so v hišo vstopili z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, zato se ni nihče poškodoval. Tudi na dvorišču hiše je moški pripravil več desk z žeblji in orodji z nameščenimi električnimi vodniki.

Pridržanega 48-letnika so s kazensko ovadbo danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine.

STA


Najbolj brano