41-letnik dve leti izsiljeval moškega zaradi iskanja partnerice preko teleteksta

Ljubljanski policisti so zaradi suma izsiljevanja prijeli 41-letnega moškega, ki je preko oglasov na teletekstu iskal moške, ki so objavili oglas, da iščejo partnerico. Osumljenec se je pretvarjal, da je dekle in navezal stik z moškim, ki naj bi ga nato dve leti izsiljeval za denar. Skupno je oškodovanec prevarantu nakazal 44.000 evrov.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

LJUBLJANA > S Policijske uprave (PU) Ljubljana so danes sporočili, da se je osumljenec pretvarjal, da je dekle in je oškodovanca napeljal k pogovoru o spolnosti.

Po nekaj dneh se je osumljenec preko sporočil oškodovancu predstavil kot oče dekleta, ki naj bi bilo mladoletno. Oškodovanca je nato začel izsiljevati z razkritjem oziroma prijavo na policijo. Oškodovanec mu je v skoraj dveh letih nakazal 44.000 evrov.

Osumljencu so policisti prostost odvzeli v petek. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Na PU Ljubljana so zapisali, da policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška utemeljeno sumijo, da je oškodovancev še več in zato zbirajo informacije. Vse, ki so žrtev podobnega izsiljevanja, pozivajo, naj o tem obvestijo policijo na številko 01/583-37-00.

STA


Najbolj brano