33-letnik po prepiru utonil v Dravi

Kriminalisti so raziskali okoliščine smrti 33-letnika, katerega truplo so v ponedeljek dopoldne našli v Dravi. Zbrani podatki kažejo, da sta bila v čolnu z njim še dva moška, z enim od njiju naj bi se sprla, prepir je prerasel v pretep, pri čemer je 33-letnika drugi moški naklepno potisnil s čolna v reko Dravo, kjer je utonil.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DRAVOGRAD > Kot so v današnjem sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi Celje, se je 33-letni moški z območja Dravograda v petek s čolnom po reki Dravi odpeljal do prijatelja. Da ga pogrešajo, so policijo obvestili v nedeljo. Takoj je stekla iskalna akcija, v kateri so preiskali strugo reke in nabrežje, truplo pogrešanega pa so v strugi Drave med Sv. Boštjanom in Gortino našli v ponedeljek dopoldne.

Zaradi suma, da je 33-letnik umrl v sumljivih okoliščinah, so policisti in kriminalisti takoj začeli s preiskavo in v ponedeljek v popoldanskih urah odvzeli prostost 46-letnemu moškemu, prav tako doma iz območja Dravograda. Z zbiranjem obvestil so namreč prišli do podatka, da je bil v času smrti v čolnu s pogrešanim. Poleg njiju pa je bil v čolnu še 31-letni domačin.

Zbrani podatki kažejo, da sta se 46-letnik in zdaj že pokojni 33-letni moški v petek zvečer v čolnu sprla. Prepir je prerasel v pretep, pri tem pa je osumljeni 33-letnika naklepno potisnil s čolna v reko, kjer je utonil. Nato se je sprl še z drugim moškim na čolnu, ki je skušal pomagati utapljajočemu ter se ga tudi fizično lotil in ga lažje poškodoval, so sporočili s celjske policijske uprave.

Kriminalisti so 46-letnika, ki je osumljen kaznivega dejanja uboja, v sredo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

STA


Najbolj brano