32-letnik z 32 ovadbami je bil znova “v akciji”, tokrat v ženski družbi.

Sežanski policisti so v noči na nedeljo pred poslovnim prostorom v Sežani in v njegovi notranjosti pri poskusu vloma zasačili 25-letno Novogoričanko in 32-letnega domačina.

32-letnega Sežančana in 25-letno Novogoričanko so policisti 
ujeli “z rokami v žaklju”.  Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
32-letnega Sežančana in 25-letno Novogoričanko so policisti ujeli “z rokami v žaklju”. Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

SEŽANA > V soboto ob 3.55 je operativno komunikacijski center Policijske uprave Koper napotil sežanske policiste na sedež ene od gospodarskih družb, kjer se je sprožil alarm. Policisti so ugotovili, da je bilo vlomljeno v objekt, storilcev pa ni bilo več na kraju.

Policista sta nato pregledala še bližnje poslovne objekte in pred enim zalotila 25-letno Novogoričanko, v notranjosti pa pri poskusu vlamljanja v tamkajšnje pisarne še 32-letnega domačina. Vlomilskemu paru sta policista odvzela prostost in ju pridržala. Pozneje so policisti ugotovili, da sta pred tem v isti noči vlomila tudi v prodajano s pohištvom v Sežani in od tam odtujila nekaj ročnega orodja in navigacijsko napravo.

Po hišni preiskavi je postalo jasno še, da sta Sežančan in Novogoričanka samo v septembru na območju policijske postaje Sežana izvršila 20 vlomov in raznih tatvin, nekaj pa tudi v lanskem letu. Po končanem postopku so ju spustili na prostost, sledi pa jima kazenska ovadba.

32-letnika so policisti PP Sežana v preteklosti imeli večkrat v postopku za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in prepovedanih drog, prav tako je že večkrat prestajal zaporno kazen za ta kazniva dejanja. Policisti so ga do sedaj kazensko ovadili že 32-krat, in sicer za kazniva dejanja vloma in zlorabe prepovedanih drog. Tudi 25-letnica je bila kazensko ovadena do sedaj že petkrat, za istovrstna kazniva dejanja.

Spletno uredništvo


Najbolj brano