29-letni voznik avtomobila podrl skorajda vse količke na hitri cesti proti Selu

Včeraj, ob 18.33 uri, se je na hitri cesti iz smeri Ajdovščine proti naselju Selo zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 29-letni voznik osebnega vozila zaradi neprimerne hitrosti. Ta je pred delovno zaporo na omenjeni cesti spregledal količke in zapeljal naravnost vanje in skorajda vse podrl.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0.33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi več kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Del hitre ceste je bil zaradi prometne nesreče popolnoma zaprt za ves promet; hitra cesta na tem odseku je bila namreč ponovno odprta za ves promet ob 20.28 uri.

Policisti so tudi v Pivki imeli opravka z razgretim 29-letnim voznikom avtomobila. Ob polnoči so policisti ustavili 29-letnega voznika in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal rezultat 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, s katerim pa se ni strinjal. Odklonil je podpis, policista odrinil od sebe, mu vzel mapo z obrazci in zapisnikom in stekel proti hiši, kjer pa je padel. Policista sta stekla za njim, ga obvladala in uporabila prisilna sredstva. Izdali so mu plačilni nalog in spisali obdolžilni predlog.

V Kopru na Puntarski ulici je nekdo izpred vhoda v večstanovanjsko hišo ukradel skuter znamke sym orbit 2, bele barve, reg. štev. KP9J-T8. Policisti so moped kasneje našli na koprskem parkirišču. Vrnili so ga lastniku.

Ob 22.43 so na Ravbarkomandi proti Kopru ustavili 38-letnega državljana Avstrije z osebnim avtomobilom. Alkotest mu je pokazal 1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledil je obdolžilni predlog, tujec pa je tudi že plačal globo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano