25 ton pšenice končalo na cesti

Včeraj ob 17.45 je 33-letni državljan Madžarske vozil tovorno vozilo s priklopnikom od Gabrka proti Italiji. Pred cestninsko postajo Dane je zaradi neprilagojene hitrosti in da bi se izognil trčenju s tovornjakom pred njim, zavil naglo v desno. Trčil je v odbojno ograjo in se prevrnil na bok.

Cestninska postaja Dane Foto: Marica Uršič Zupan
Cestninska postaja Dane Foto: Marica Uršič Zupan

PRIMORSKA > Po trčenju je tovorno vozilo obstalo na voznem in odstavnem pasu, tovor -25 ton pšenice - pa se je raztresel po vozišču in travnatem delu. Vozniku so policisti izrekli globo zaradi neprilagojene hitrosti, prehitre vožnje in nepravilno naloženega tovora (500 evrov in tri kazenske točke), podjetju pa globo 1000 evrov zaradi nepravilno naloženega tovora.

Ostala brez telefona

V portoroškem hotelu je nekdo državljanki ZDA iz sobe ukradel telefon znamke samsung note, vreden 600 evrov.

Vlomil v hišo

Včeraj zvečer so policiste obvestili o vlomu v eno od hiš v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Neznanec je iz hiše ukradel bančno knjižico in nekaj sto evrov. Policisti so o kaznivem dejanju obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Spisali bodo kazensko ovadbo.

Prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti

Včeraj ob 14.37 je bila policija obveščena o manjši prometni nesreči na cesti med Kostanjevico na Krasu in Opatjim Selom, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Izven naselja Kostanjevica na Krasu je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti 40-letne voznice avtomobila. V nesreči se nihče ni poškodoval. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Na parkirišču zaparkiral drugo vozilo

Včeraj okrog poldneva so bili policisti obveščeni, da je voznik avtomobila na enem od parkirišč v Ajdovščini zaparkiral drugo osebno vozilo. Policisti so 24-letni kršiteljici cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prav tako so policiste včeraj nekaj pred 13. uro obvestili o nepravilnem parkiranju vozila na makadamskem parkirišču na območju Nove Gorice. Voznik osebnega avtomobila je zaparkiral drugi avtomobil, tako da lastnik ni mogel s parkirišča. Policisti so zaradi nepravilnega parkiranja izdali obvestilo o prekršku.

Oplazila sta se

Včeraj okrog 9. ure je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti med Stopnikom in Dolenjo Trebušo na Tolminskem, kjer sta se oplazila tovorno in osebno vozilo. Pri tem je prišlo do poškodovanja vzvratnega ogledala na osebnem vozilu.

NR


Najbolj brano