22-letnica do smrti zabodla partnerja

Ljubljanski policisti preiskujejo smrt 30-letnika, ki naj bi se samopoškodoval, a je nadaljnja preiskava pokazala, da gre za posledico kaznivega dejanja. Moškega je z nožem zabodla njegova 22-letna partnerka, je na današnji novinarski konferenci pojasnil višji kriminalistični inšpektor s Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Kot je dejal Zrinski, so ljubljanske policiste 4. februarja okoli 5.20 obvestili, da se je v stanovanju na območju Šiške z nožem samopoškodoval 30-letni moški. "Takrat se je v stanovanju nahajalo tudi njegovo 22-letno dekle, ki je dogodek tudi prijavilo," je povedal Zrinski in dodal, da so na kraj prišli policisti in reševalci. Moškega so zaradi hudih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj zaradi hudih poškodb umrl.

S kuhinjskim nožem zabodla v prsni koš

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja kraja po njegovih besedah sumili, da gre za nasilno kaznivo dejanje. Za 30-letnika je bila odrejena sodna obdukcija. "Kriminalistična preiskava je pokazala, da je bil pokojnik tisto noč v družbi s prijatelji, kamor ga je prišla z vozilom iskat njegova partnerka. Že na poti domov pa je med njima prišlo do spora," je dejal. Dodal je, da ga je doma dekle z namenom, da mu vzame življenje, z večjim kuhinjskim nožem zabodlo v prsni koš.

30-letnik je zaradi izkrvavitve kasneje poškodbam podlegel. Osumljenka pa je s ciljem, da prikrije svoje dejanje, poklicala interventno številko in prijavila, da se je njen partner sam zabodel z nožem.

"Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja kaznivega dejanja in sodne obdukcije smo uspeli zbrati dovolj dokazov, da je prav osumljeneka izvršila kaznivo dejanje uboja," pravi Zrinski.

Leta 2015 zabodla tudi 27-letnega partnerja

Kot je poudaril, so policisti med preiskavo še odkrili, da je 22-letnica med 16. in 18. junijem 2015, v času, ko sta s prejšnjim, 27-letnim partnerjem prebivala in delala v Španiji, tega prav tako z nožem zabodla v vrat in mu tako po besedah Zrinskega hotela vzeti življenje. Moškemu je uspelo odbiti napad, s čemer je preprečil hujše posledice.

Osumljenko, ki se je v okviru policijske preiskave po navedbah kriminalista zagovarjala z molkom, so po uboju hospitalizirali v eni od zdravstvenih ustanov. Od tam so jo v sredo izpustili in prepeljali pred sodnico, ki je zanjo odredila pripor zaradi kaznivega dejanja uboja in poskusa uboja. Točen motiv napada zaenkrat še ni znan, a za uboj je zagrožena kazen od pet do petnajst let zapora, je povedal Zrinski.

Kot je še razkril, je slovenska policija že navezala stik s španskimi preiskovalnimi organi, da bi tako pridobila več informacij o takratnem dogajanju. V stik so stopili tudi z napadenim moškim, ker je v tujini, z njim niso še opravili podrobnega pogovora, je še dodal Zrinski.

STA


Najbolj brano