17-letnik v golfu je panično bežal pred policijsko patruljo

V noči na soboto so imeli policisti precej dela z neposlušnim mladoletnim voznikom avtomobila znamke volkswagen golf. Na cesti od Portoroža proti Luciji so ga skušali ustaviti z zvočnimi signali in modrimi lučmi, a brez uspeha.

17-letnik je z vso silo trčil v prednji del policijskega vozila. 
Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek
17-letnik je z vso silo trčil v prednji del policijskega vozila. Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Voznik je zapeljal na peščeno parkirišče. Ker ni imel več kam, se je ustavil, za njim pa se je ustavila tudi patrulja. Nato je zapeljal vzvratno, zaradi česar mu je policist v vozilu potrobil. Kršitelj, 17-letni domačin, se je ustavil, zapeljal malo naprej, nato pa ponovno dal v vzvratno in z vso silo trčil v prednji del policijskega vozila. Po trku je peljal naprej do konca parkirišča, kjer je začel vozilo obračati. Policista sta stopila iz vozila, kršitelj pa je zapeljal proti njima, da sta morala odskočiti. Pri tem je enega zadel v roko in ga poškodoval. Kršitelj je nato trčil v še eno parkirano vozilo in zbežal. Voznika še niso izsledili, ko ga bodo, mu sledi kazenska ovadba.

Žagal in kosil bo pijan

V Semedeli je nekdo vlomil v zidano lopo, od koder je lastniku odnesel 40 litrov belega vina in bencinsko verižno žago znamke iskra. Nato je vlomil še v manjšo shrambo, iz katere je ukradel dve nahrbtni kosilnici znamke neklug in kawasaki. Škode je za 450 evrov.

Čez mejo z ukradenim vozilom

Ob 17. uri so policisti na Jelšanah obravnavali 42-letnega Hrvata, ki se je pripeljal na izstop kot voznik tovornega vozila in vlečnega vozila. Na vlečnem vozilu je imel naložen osebni avtomobil, na katerem so policisti ugotovili, da je števila šasije manipulirana. Ugotovili so, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji. Vozilo so zasegli, sledi kazenska ovadba.

Po spodleteli tatvini napadel še lastnika

V noči iz petka na soboto je domačinka v Novi vasi nad Dragonjo opazila, da iz gostilne nekdo nekaj natovarja v kombi. Policisti so ugotovili, da je neznanec vlomil v skladišče ob gostinskem lokalu, od koder je ukradel za približno 500 evrov pijače. Ko je prišel na kraj najemnik lokala, ga je neznani moški napadel, nato pa zbežal. Sledi mu kazenska ovadba.

Izginili denarnica in avtomobilski ključi

V diskoteki v Planini je nekdo obiskovalcu ukradel denarnico, v kateri so bili dokumenti in denar, mobilni telefon znamke samsung S5 in ključe osebnega avtomobila znamke audi A3. Nepazljivež je oškodovan za 500 evrov.

Okraden med čakanjem na kavo

V soboto dopoldne je nekdo na počivališču Ravbarkomanda (proti Kopru) moškemu, med čakanjem v vrsti za kavo, ukradel etui z osebnimi dokumenti in denarnico. Oškodovan je za 350 evrov.

Plažni tatovi na delu

V soboto popoldne je nekdo na portoroški plaži gostu iz Tržiča ukradel osebne dokumente, 350 evrov in mobilni telefon samsung galaxy S3. Ta nepazljivež je oškodovan za 900 evrov.

Kolesa ni bilo več pred trgovino

V Izoli je nekdo izpred trgovine ukradel moško gorsko kolo znamke giant, črno-sivo-modre-rdeče barve. Kolo je vredno 100 evrov.

Izginilo 250 metrov kabla

Na železniški postaji v Divači je nekdo ukradel 250 metrov položenega kabla. Škode je za 2900 evrov.

Motorist trčil v odbojno ograjo

Včeraj opoldne je na cesti Zemunska vaga-Dolenje padel motorist, 45-letnik iz Šmarij. Zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča je trčil v odbojno ograjo. Motorno kolo je obstalo na vozišču, voznika pa je vrglo čez odbojno ograjo. V nesreči se je lažje poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

Kdo je zakrivil nesrečo?

Včeraj okoli 13. ure se je na cesti iz Izole proti Kopru zgodila prometna nesreča, v katero sta bila vpletena kolesar in motorist. 35-letnega kolesarja iz Kopra so poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 35-letni Koprčan z motorjem vozil iz Izole proti Kopru. Pri tem naj bi ga kolesar prehiteval, ga oplazil, nato pa zapeljal v levo na skale. Kdo je kriv za nesrečo, še niso ugotovili. Vse, ki bi kaj vedeli o nesreči policisti prosijo, da jih pokličejo na številko 113.

V ovinku izgubil nadzor nad motorjem in zgrmel po cesti

Včeraj popoldne je 21-letni ljubljanski motorist vozil od Planine proti Postojni, v desnem ostrem ovinku je izgubil nadzor nad vozilom ter padel po cesti. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljali so ga v ljubljanski klinični center. Sledi mu plačilni nalog.

NR


Najbolj brano